Atidaromas naujasis Vytauto Didžiojo universiteto mokslo ir studijų centras | Kas vyksta Kaune

Atidaromas naujasis Vytauto Didžiojo universiteto mokslo ir studijų centras

BNS 2016/10/06 08:49
Archyvas / J. Petronio nuotr.

Ketvirtadienį Kauno centre atidaromas Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) daugiafunkcinis mokslo ir studijų centras.

Po iškilmingos atidarymo ceremonijos centre iškart prasidės pirmasis renginys – mokslo ir inovacijų forumas „Social Code ‘16“, kuriame dalyvaus verslo, politikos ir mokslo lyderiai iš Lietuvos ir pasaulio.

Kaip praneša VDU, architektės Gražinos Janulytės-Bernotienės suprojektuotas pastatas išsiskiria žaliąja koncepcija – stogas ir fasadai bus apželdinti, harmoningai integruojant pastatą į gretimų statinių ir žalių erdvių kompleksą.

Šiame daugiau kaip 7,7 tūkst. kvadratinių metrų pastate įsikurs VDU Humanitarinių bei Politikos mokslų ir diplomatijos fakultetai, Inovatyvių studijų institutas, biblioteka. Lankytojai čia taip pat ras dvi amfiteatrines sales, auditorijas, parodoms pritaikytus vestibiulius, terasas, nuo kurių atsiveria Kauno panorama.

„Universitetas Kauną gražino dar tarpukariu pradėjęs savo fakultetų statybas, dabar tai tęsiame toliau. Tikimės, kad šis modernus daugiafunkcinis VDU pastatas bus erdvė ne tik universiteto studentams, mokslininkams, bet ir plačiąja prasme pasaulio lietuviams bei Kauno miesto bendruomenei“, – sako VDU rektorius Juozas Augutis.

Iš viso pastato įrengimas su statybos darbais, baldais, technika kainavo apie 8,4 mln. eurų.

4,67 mln. eurų šių lėšų yra gauti iš ES struktūrinių fondų, 2015 ir 2016 metais atitinkamai 0,83 mln. ir 0,9 mln. eurų gauta iš Valstybės investicijų programos. 1 mln. eurų bus finansuota iš ES struktūrinių fondų 2014-2020 laikotarpiu. VDU į pastato statybas investavo dar apie 1 mln. eurų.

Centro atidarymo dieną, nuo 11 valandos vyks aukščiausio lygio mokslo ir inovacijų forumas „Social Code ‘16“, kuriame susiburs verslo ir kūrybinio sektoriaus atstovai, mokslininkai ir tyrėjai, aptarsiantys socialinių inovacijų padėtį Baltijos šalyse ir Europoje. Socialinės inovacijos – tai esminė jungtis tarp mokslo, verslo ir socialinės sferos, neatsiejama nuo Lietuvos kaip pažangios šalies kūrimo. Jų paskirtis – skatinti socialinius poreikius, įgalinti ir sieti skirtingas žmonių grupes bendrai veiklai, stiprinti tvarią piliečių visuomenę.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA