Rinkėjai plūsta atiduoti savo balso | Kas vyksta Kaune

Rinkėjai plūsta atiduoti savo balso

R. Tenio nuotr.

Trečiadienį nuo 8 val.  ryto prasidėjus išankstiniam balsavimui Seimo rinkimuose, Vilniaus miesto savivaldybėje jau balsavo prezidentė Dalia Grybauskaitė. Kauno miesto savivaldybėje apsilankius 12 val., pastebėtas kandidatuojantis politikas Ramūnas Karbauskis.

Prezidentė D. Grybauskaitė, atvykusi balsuoti, trumpai komentavo, kad tikisi permainų: „Už permainas, kurios vestų link stabilaus gerovės augimo.“ BNS pasiteiravus, kokios tikisi naujosios valdžios, ji atsakė: „Pirmiausia, kad galvotų apie Lietuvą ir jos žmones, o ne savo kišenę. Ir vogtų mažiau“.

Ankstų rytą į Kauno savivaldybės didžiąją posėdžių salę balsuoti atvykę rinkėjai, nebuvo priversti laukti eilėse, mat jų dar nebuvo. Apsilankius čia po vidurdienio, pastebėtas didesnis aktyvumas: būriavosi keliasdešimt rinkėjų. Sutiktas politikas R. Karbauskis atkleidė, kad tikisi laimėti: „Jeigu aktyvumas rinkimuose bus nemažas, tai tokiu atveju mes laimėsime rinkimus, pirmą turą, tai tikrai. Norėtume laimėti tiek vietų, kad galėtumėm formuoti profesionalų Vyriausybę, galėtumėme būti ta ašis, apie kurią burtųsi koalicija“, – BNS sakė R.Karbauskis.

Apie 15:30 val. Kauno miesto savivaldybėje buvo pilna balsuotojų, iki šios valandos jau balsavo daugiau kaip 2 tūkst. Kauno miesto gyventojų. Žmonėms eilėse tenka laukti ir po 20 minučių.

Balsuoti iš anksto galima trečiadienį ir ketvirtadienį 8-20 val. visų šalies savivaldybių patalpose. Balsuoti iš anksto gali visi rinkėjai, kurie rinkimų dieną neturi galimybės atvykti balsuoti į rinkimų apylinkę. Atvykstant balsuoti būtina turėti asmens dokumentą bei rinkėjo kortelę, neturintieji kortelės lauks specialiose eilėse, kurios rinkimų dieną sekmadienį – būna itin ištįsusios.

Rinkėjai, kurie negavo rinkėjo kortelės, gali ją atsispausdinti čia arba atvykti sekmadienį į savo apylinkę ir jiems rinkėjo kortelė bus atspausdinta. Rinkėjai, kurie deklaruoti prie Kauno miesto savivaldybės, gali eiti balsuoti bet kur: t.y.  į jiems patogią apylinkę ir duomenų bazėje komisijos nariai matys, kur rinkėjai yra deklaruoti, pažiūrės ar jau kur nors nebalsavo ir tada leis balsuoti.

Trečiadienį-penktadienį balsavimas vyksta specialiuose paštuose, kur balsuoja esantieji sveikatos priežiūros, socialinės rūpybos ar globos įstaigose arba atliekantieji karo tarnybą, taip pat esantieji sulaikymo ir įkalinimo įstaigose.

Penktadienį – šeštadienį, balsavimas vyks namuose, čia balsuos neįgalieji, nedarbingi ar sunkiai sergantys asmenys bei vyresni nei 70 m.

Rinkimų dieną spalio 9-ąją, sekmadienį, balsavimas rinkimų apylinkėse vyks 7-20 valandą. Adresai, kur sekmadienį vyks balsavimas Kaune, pateikiami čia.

Šįmet balsavimo teisę turi 2 mln. 504 tūkst. 267 rinkėjai, iš jų užsienyje užsiregistravo daugiau kaip 13 tūkst. Lietuvos piliečių.

Iš viso rinkimų biuletenyje daugiamandatėje apygardoje yra 14 sąrašų. Dvylika partijų savarankiškai dalyvaus rinkimuose, o keturios yra sudariusios dvi koalicijas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA