Darželinukus saugaus elgesio kelyje mokė policijos pareigūnai | Kas vyksta Kaune

Darželinukus saugaus elgesio kelyje mokė policijos pareigūnai

Policijos nuotr.

Lopšelio darželio „Girinukas“ auklėtiniai antradienį surengė saugaus eismo dienos renginį „Saugus darželinukas“, kuriame apsilankė Kauno bendruomenės pareigūnai, Patrulių rinktinės kinologai ir policijos šuo Amsis.

[galerija kiek=””]

Darželyje vaikai sparčiai susipažįsta su juos supančiu pasauliu bei ugdo savo socialinius įpročius. Kasdien vaikai su tėvais keliauja į darželį ar pėsčiomis, ar automobiliais, autobusais. Kasdien visi tampa eismo dalyviais. Tai skatina galvoti apie šalia esančių pačių mažiausiųjų eismo dalyvių saugumą kelyje.

Renginyje dalyvavęs policijos bičiulis Amsis su vaikais dalyvavo įvairiuose žaidimuose. Bendruomenės pareigūnai vaikams pasakojo apie policijos pareigūno darbą, taip pat ragino būti atidžiai ir saugiai elgtis ne tik darželyje, namuose, bet ir kelyje, nebendrauti su nepažįstamais. Renginyje dalyvavę kinologai vaikams papasakojo apie savo darbo ypatumus bei pristatė savo augintinį Varį. Kinologas teigė, kad Varis ne tik šuo, bet ir partneris, kuris padeda tarnyboje ne tik gindamas savo šeimininką, bet ir užtikrindamas kitų žmonių saugumą. Itin nemažo susidomėjimo sulaukė vaikams pademonstruotos tarnybinio šuns dresūros komandos, papasakotos jų panaudojimo galimybės ir atvejai.

„Policijos pareigūnų nuoširdus bendravimas su vaikais, buvimas kartu ir įsiliejimas į bendrą veiklą, ugdo saugumo jausmą bei skatina vaikų pasitikėjimą policijos pareigūnais“, – atsisveikindama kalbėjo ugdymo įstaigos direktorė Renata Drulienė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA