Prieš dvi dienas į pareigūno gyvybę pasikėsinusio vyro byla – jau teisme | Kas vyksta Kaune

Prieš dvi dienas į pareigūno gyvybę pasikėsinusio vyro byla – jau teisme

Archyvo / R. Tenio nuotr.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai ir Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros prokurorai per dvi paras atliko ir Jonavos rajono apylinkės teismui perdavė baudžiamąją bylą dėl į pareigūną mesto peilio.

Spalio 2 d. apie 22.00 val. gautas pranešimas dėl Jonavos r., Rukloje, smurtaujančio kaimyno. Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Jonavos rajono policijos komisariato pareigūnams nuvykus minėtu adresu buvo pastebėtas vyras, kuris rankose laikė peilį. Į perspėjimus mesti peilį pastarasis nereagavo, artinosi link pareigūnų, metė į vyriausiąjį patrulį peilį, kuris atsitrenkė į liemenėje buvusį dujų balionėlį. Buvo panaudotas impulsinis prietaisas „Taser X3“.

Pareigūnai nenukentėjo. Neblaivus (nustatytas 2,41 prom. girtumas) vyras (gimęs 1965 m.), nors ir priešinosi, buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso (toliau – LR BK) 286 str. (dėl pasipriešinimo valstybės tarnautojui ar viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui).

Šiandien baudžiamoji byla buvo perduota Jonavos rajono apylinkės teismui. Teisme apklaustas vyras kaltę pripažino iš dalies. Pagal LR BK 286 str. gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės atėmimas iki trejų metų.
Tyrimą kontroliavo ir organizavo Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros 5-ojo skyriaus prokurorai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA