Šančių gyventojams žadama nauja gyvenimo kokybė: rekonstrukcija jau suplanuota | Kas vyksta Kaune

Šančių gyventojams žadama nauja gyvenimo kokybė: rekonstrukcija jau suplanuota

Organizatorių nuotr.

Duobėtos Verkių ir Prancūzų gatvės, Aukštųjų Šančių gyventojams pastarąjį dešimtmetį keliančios ne pačias maloniausias asociacijas, kitų metų pavasarį turėtų sulaukti rekonstrukcijos. Kauno miesto savivaldybė ruošiasi skelbti rangovo konkursą, kurio metu paaiškės, kuri įmonė imsis šių gatvių tvarkymo.

„Gatvių būklė tokia prasta, kad vien pakeisti asfaltą neužtenka. Tiek Verkių, tiek Prancūzų gatves būtina rekonstruoti iš esmės. Konkursas, skirtas išsiaiškinti, kuri įmonė imsis darbų ir už kiek tai padarys, bus paskelbtas ateinančią savaitę. Per žiemą užbaigsime formalumus, o pavasarį turi prasidėti realūs darbai“, – tvirtino Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Atnaujins iš pagrindų

Specialistų atlikti tyrimai parodė, jog vienintelis galimas sprendimas šioms gatvėms, esminė rekonstrukcija važiuojamoje kelio dalyje įrengiant šalčiui atsparius smėlio ir skaldos pagrindus, paklojant storą naujo asfalto sluoksnį ir įrengiant naujus šaligatvius. Pasak savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo Aloyzo Pakalniškio, analogišku būdu šiemet suremontuota Birštono gatvė.

„Lietaus nuotekų sistemos įrengimas, šaligatvių pritaikymas neįgaliesiems ir dviratininkams, apšvietimo sistemų modernizavimas, požeminių komunikacijų sutvarkymas“, – techniniame projekte numatytus darbus vardijo A. Pakalniškis.

Įrengs žiedines sankryžas

Rekonstrukcijos metu, Prancūzų ir Verkių bei Breslaujos ir Prancūzų gatvių sankirtose planuojama įrengti žiedines sankryžas.

„Šiuo metu tai pavojingos, sudėtingos ir avaringos sankryžos, susikertančios smailiais kampais, nesaugios nei vairuotojams, nei pėstiesiems. Panaši situacija prieš kurį laiką buvo Radvilėnų plento ir J. Basanavičiaus gatvių sankirtoje. Ten įrengus žiedą, eismo saugumo problemos išnyko“, – sakė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Vilius Šiliauskas.

Anot jo, vien Verkių ir Prancūzų sankryžoje per pastaruosius ketverius metus įvyko penkios eismo nelaimės, kurių metu buvo sužaloti žmonės.

„Žiedai vairuotojus priverčia sumažinti greitį, o tai užtikrina didesnį saugumą. Taip pat tolygiau pasiskirsto automobilių srautai, o eismo pralaidumas būna didesnis nei įprastose sankryžose“, – pasakojo V. Šiliauskas.

Šiemet Šančiuose kelininkai išasfaltavo Sodų, Ringuvos, Siūlų, A. Šociko, Motorų ir Plieno gatves bei įvažiavimus į Kauno suaugusiųjų mokymo centrą, Šančių pagrindinę mokyklą ir Šančių lopšelį – darželį. Artimiausiu metu planuojama atnaujinti Kaišiadorių gatvę.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA