Karių savanorių darbdaviai paragavo kariškos duonos | Kas vyksta Kaune

Karių savanorių darbdaviai paragavo kariškos duonos

Kpt. P. Babilo nuotr.

Šeštadienį Brigados generolo Kazio Veverskio poligoną (Kazlų Rūdos sav.) susipažinti su kario profesijos subtilybėmis Krašto apsaugos savanorių pajėgos (KASP) iš visos Lietuvos sukvietė karių savanorių darbdavius.

[galerija kiek=”4″]

Trečius metus iš eilės vykusiame renginyje iš viso dalyvavo apie 200 darbdavių.

Renginio pradžioje dalyviai stebėjo vieną iš šią savaitę poligone vykusių KASP minosvaidininkų pratybų „Perkūnas 2016″ užduočių. Kariai savanoriai, žiūrovų akivaizdoje, naudodami kovinius šaudmenis, atliko minosvaidžių ugnimi remiamą suplanuotą ataką. Tuo pačiu svečiai buvo supažindinti su KASP naudojama ginkluote ir ekipuote.

Vėliau, darbdaviai buvo pakviesti dalyvauti Savanorių pajėgų pristatyme, kur sužinojo apie pajėgų istoriją, struktūrą, karinį rengimą, vykdomas užduotis. Į rūpimus klausimus jiems atsakė KASP vadas pulkininkas Arturas Jasinskas.

Suskirsčius svečius į grupes, vyko iškilminga darbdavio priesaikos ceremonija. Pasižadėję garbingai ir negailėdami jėgų vykdyti jiems patikėtas užduotis, būriai išsiskirstė po jiems paruoštų karinių užsiėmimų vietas. Karių savanorių darbdaviai susipažino su pirmosios medicininės pagalbos mūšio lauke organizavimu, treniravosi vykdyti persikėlimą per menamą vandens kliūtį, sužinojo apie kario maitinimąsi ir poilsį lauko sąlygomis, mokėsi taikliai mėtyti granatą.

Daugiausiai emocijų karišką tarnybą pažinti pasiryžusiems darbdaviams sukėlė galimybė asmeniškai dalyvauti pasaloje, paimti į rankas kulkosvaidį ar atlikti nukauto priešo apiešką, taip pat vykdyti atsitraukimą visureigiais HMMWV ir šarvuočiu M113.

Šiuo metu KASP tarnauja daugiau nei 4,5 tūkst. 18-55 metų amžiaus karių savanorių. Tokį tarnybos būdą renkasi įvairių profesijų ir išsilavinimo žmonės.

Pratybose kariai savanoriai dalyvauja savaitgaliais arba laisvu nuo darbo ar studijų metu. Per metus kariai pratybose dalyvauja vidutiniškai 20-50 dienų. Tarnybos dienomis kariams suteikiamos visos profesinės karo tarnybos kario socialinės garantijos, taip pat mokamas pagal jų karinį laipsnį nustatytas atlyginimas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA