Dėl kalinių pabėgimo pradėtas tarnybinis patikrinimas ir ikiteisminis tyrimas | Kas vyksta Kaune

Dėl kalinių pabėgimo pradėtas tarnybinis patikrinimas ir ikiteisminis tyrimas

Asociatyvi/R. Tenio nuotr.

Dėl šeštadienio vakarą iš Kauno nepilnamečių tardymo izoliatoriaus-pataisos namų pabėgusių trijų septyniolikmečių nusikaltėlių pradėtas ikiteisminis tyrimas ir tarnybinis patikrinimas, pranešė Kalėjimų departamentas.

Apie 20.40 val. iš izoliatoriaus-pataisos namų pabėgus nusikaltėliams, buvo suvienytos bendros policijos, pataisos, viešojo saugumo tarnybos ir krašto apsaugos pareigūnų pajėgos. Pabėgę nepilnamečiai nuteistieji sulaikyti sekmadienio naktį ir rytą.

Apie 3.55 val. Kauno policijos pareigūnų ekipažas Jurbarko gatvėje sulaikė du bėglius. Jie buvo pristatyti į Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato areštinę.

Apie 7.30 val. Kauno nepilnamečių tardymo izoliatoriaus-pataisos namų prižiūrėtojas Kaune Ateities plente sulaikė trečiąjį bėglį. Nepilnametis sulaikymo metu nesipriešino ir buvo pristatytas į Kauno nepilnamečių tardymo izoliatorių-pataisos namus.

Pabėgę nepilnamečiai teisti už vagystes ir plėšimus, jiems buvo likę kalėti iki pustrečių metų.

Dėl kalinių pabėgimo Kauno nepilnamečių tardymo izoliatoriaus-pataisos namuose pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už šiame straipsnyje numatytus veiksmus asmuo baudžiamas laisvės atėmimu iki penkerių metų. Šiuo metu atliekami ikiteisminio tyrimo veiksmai, ikiteisminį tyrimą organizuoja ir kontroliuoja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūra.

Dėl nepilnamečių pabėgimo aplinkybių Kalėjimų departamentas pradėjo tarnybinį patikrinimą. Komisija, sudaryta iš imuniteto, kriminalinės žvalgybos ir priežiūros pareigūnų, vertins su šiuo pabėgimu susijusius pareigūnų veiksmus ir atsakomybės klausimus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA