V.Matijošaitis palaiko kovą su balsų pirkimu | Kas vyksta Kaune

V.Matijošaitis palaiko kovą su balsų pirkimu

Savivaldybės nuotr.

Kauno miesto savivaldybė tapo 14-ąja, oficialiai įsipareigojusia siekti, kad Lietuvoje vykstantys rinkimai būtų demokratiški, sąžiningi ir skaidrūs. Šie siekiai buvo įtvirtinti pasirašytu memorandumu, įtvirtinančiu kovą su balsų pirkimu.

„Tik bendromis pastangomis bus galima pasiekti, kad ateityje vyksiantys Seimo, Prezidento, Europos Parlamento ar savivaldybių tarybų rinkimai vyktų sąžiningai ir skaidriai. Kartu galime užtikrinti, kad rinkimų nebedrebintų mūsų šaliai gėdą darantys balsų papirkinėjimo skandalai, todėl džiaugiuosi, kad savivaldybės aktyviai reiškia norą prisijungti prie kovos“, – sakė ketvirtadienį su Kauno meru Visvaldu Matijošaičiu susitikęs ministras J. Bernatonis.

Šio memorandumo pasirašymą birželio pabaigoje inicijavo Vidaus reikalų ministras Tomas Žilinskas, Teisingumo ministras Juozas Bernatonis ir Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkas Zenonas Vaigauskas. Pagrindinis tikslas – užtikrinti, kad rinkimai Lietuvoje vyktų skaidriai, demokratiškai ir sąžiningai.

Į šį memorandumą kviečiamos įsitraukti valstybės ar savivaldybės institucijos, įstaigos, nevyriausybinės organizacijos, Lietuvos Respublikos veikiančios politinės partijos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA