Kas vyksta Kaune rugsėjo 30 – spalio 2 dienomis? (renginių programa) | Kas vyksta Kaune

Kas vyksta Kaune rugsėjo 30 – spalio 2 dienomis? (renginių programa)

Asociatyvi nuotr. / R. Tenio nuotr.

Šis savaitgalis – puiki galimybė susipažinti su Kaunu iš arčiau, išvysti pasaulinio lygio čempionus, praleisti puikią dieną su augintiniais ar tiesiog „pasirgti“ už savo mylimą komandą. Pristatome išsamią savaitgalio renginių programą.

Kaune iki pat spalio 2-osios tęsiasi Tarptautinės turizmo dienos renginiai, apie kuriuos jau esame rašę čia. Taip pat nevertėtų praleisti prasidedančio pagyvenusių žmonių mėnesio (renginių programą rasite paspaudę ant nuorodos), kurį iškilmingai pradės koncertas Kauno sporto Halėje.

„Tyrėjų naktis“ – vėl Kaune. Tai išskirtinis renginys, kurio metu daugelis Europos mokslo ir tyrimų laboratorijų atveria duris lankytojams. Ne išimtis ir įvairios Kaune įsikūrusios mokymo įstaigos, kviečiančios dalyvauti įvairiuose jų organizuojamuose renginiuose.

Šį savaitgalį Kaune renkasi pasaulio orientavimosi kalnų dviračiais pasaulio čempionai. Varžybos vyks visą savaitgalį Kleboniškyje ir Panemunėje, o sprinto trasa sekmadienį bus įsikūrusi paplūdimyje prie Nuotykių parko (Lampėdžiuose). Daugiau informacijos kur ir kada galite atvykti pasveikinti čempionų, rasite paspaudę ant nuorodos.

Visi, norintys prisidėti prie aplinkos tvarkymo ir besidomintys istorija, kviečiami prisijungti prie spalio 1-ąją, šeštadienį, vyksiančių Linkuvos įtvirtinimo tvarkymo darbų. Organizatoriai kviečia pasirūpinti darbo apranga, įrankiais bei gera nuotaika, mat įtvirtinimuose laukia gan aktyvios kelios valandos. Norintys turėtų rinktis Milikonių apžvalgos aikštelėje 9 val. 50 min.

Neveronių bendruomenė kviečia į šventę „Bendraukime ir būkime drauge„, kuri vyks šeštadienį nuo 10 valandos Neveronių gimnazijos stadione. 10 valandą visi kviečiami į mišias Palemono bažnyčioje, o vėliau, 16 valandą, mokyklos stadione vyks skėčių paradas ir kiti renginiai. Šventę vainikuos grupės „Thundertale” koncertas, ugnies šou ir fejerverkai.

Ketvirtus metus organizuojamas renginys – Šv. Pranciškaus, gyvūnų globėjo, šventė – ir vėl džiugins kauniečius. Renginio dalyvių lauks šventinė eisena su gyvūnais aplink Kauno pilį, vėliau – įvairių veislynų ir akademijų pasirodymai.

Minint tarptautinę pagyvenusių žmonių dieną, VDU botanikos sodas kviečia senjorus spalio 1-ąją sudalyvauti nemokamose ekskursijose po sodą (nuo 13 ir nuo 14 valandos), o 15 valandą prasidės šventinis koncertas. Įėjimas nemokamas su pensininko pažymėjimu.

Kauno futbolininkai jau užsitikrino patekimą į stipriausiųjų šešetą, tačiau prieš tai dar liko keletas mūšių… Vienas jų laukia S. Dariaus ir S. Girėno stadione sekmadienį, 13 valandą. Čia susitiks Kauno „Stumbras“ ir Utenos „Utenis“.

Sekmadienis. 16:40. „Žalgirio arena“. Kauno „Žalgiris“ prieš Prienų-Birštono „Vytautą“. Tikriems kauniečiams viskas aišku ir nieko pridurti nebereikia. Nebent tai, kad vaikams ir seneliams taikoma iki 50% nuolaida.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA