Už neteisėtai sumedžiotus elnius – tūkstantinės baudos | Kas vyksta Kaune

Už neteisėtai sumedžiotus elnius – tūkstantinės baudos

Departamento nuotr.

Rugsėjo 26 d. Aplinkos ministerijos Kauno regiono aplinkos apsaugos departamentas gavo pranešimą, jog Kėdainių rajone, medžiotojų klubo „Truskava“ medžioklės ploto vienete galimai neteisėtai sumedžiotas taurusis elnias.

Pagal turimą informaciją atlikti tyrimą nuvyko Kauno RAAD Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai bei Kėdainių rajono agentūros pareigūnai.

Apžiūrėjus pirminėje informacijoje nurodytą vietą Kėdainių r., Dovydų miške, matėsi kraujo žymės, tauriojo elnio kailio šeriai. Per lauką matėsi arklio tempiamo vežimo žymės, kurios vedė į Kėdainių r., Truskavos sen., Gerdvilų kaimą. Sekant vežimo pėdsakais pareigūnai nuvyko į sodybą, kurios kieme trys asmenys jau tvarkė elnieną. Apklausus piliečius, jie nurodė sodybą, kurioje vyko netesėtai sumedžioto elnio dorojimas. Apžiūrėjus sodybą Gerdvilų k., kurioje buvo dorotas elnias, paaiškėjo, jog tą vakarą buvo neteisėtai sumedžioti du tauriųjų elnių patinai.

Sodybos ūkiniuose pastatuose Kauno RAAD pareigūnai rado dviejų tauriųjų elnių galvas su ragais, skerdieną. Atlikto tyrimo metu, Kauno RAAD pareigūnai nustatė septynis asmenis, kurie prisidėjo prie šios neteisėtos medžioklės. Pas juos visus namuose ir ūkiniuose pastatuose buvo rasta dalis elnienos. Pažymėtina tai, jog ši asmenų grupė buvo gerai organizuota, kiekvienas turėjo aiškias savo funkcijas, kada ir kur būti, ką daryti.

Piliečiai, prispausti nenuginčijamų įkalčių ir įrodymų, tolimesniam tyrimui ir apklausai buvo pristatyti į Kėdainių PK dėl baudžiamojo proceso pradėjimo. Piliečiams gresia piniginės baudos arba areštas, nes gamtai padaryta žala daugiau kaip 11 tūkst. eurų. Iš piliečių buvo paimtas neteisėtoje medžioklėje naudotas graižtvinis ginklas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA