Vokietijos ugniagesiai Pagynės vaikų namams padovanojo mikroautobusą | Kas vyksta Kaune

Vokietijos ugniagesiai Pagynės vaikų namams padovanojo mikroautobusą

KRS.lt nuotr.

Vokietijos ugniagesiai gelbėtojai į Kauno rajoną vėl atvežė keliolika tonų labdaros, o Pagynės vaikų namams perdavė „Ford Transit“ mikroautobusą.

Vokietijos Neunkircheno-Seelscheido apskrities ir Kauno rajono ugniagesių bendradarbiavimas prasidėjo dar 1995 metais. Per tą laiką Kauno rajone jie apsilankė maždaug 30 kartų.

Šį sykį Herberto Sieberto vadovaujami ugniagesiai savanoriai atgabeno funkcinių lovų ligoniams, elektrinį neįgaliojo vežimėlį, vaikštynių, tvarsliavos, baldų, valymo priemonių, skalbiklių, dažų, drabužių ir kitokios labdaros.

Kauno rajono savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėja Margarita Venslovienė pasakojo, kad labdara išdalyta Socialinių paslaugų centrui, Muniškių socialinės globos namams, Garliavos slaugos ligoninei, Garliavos priešgaisrinės saugos tarnybai, kitoms įstaigoms.

Svečiai iš Vokietijos patys iškrovė ir sunešė atvežtas gėrybes. H. Siebertui ir jo bičiuliams labdaringa veikla yra tapusi gyvenimo būdu. Iš pradžių vyrai į Lietuvą traukdavo atostogų sąskaita. Dabar dauguma jų – jau pensinio amžiaus, todėl šiam pomėgiui gali skirti daugiau laiko.

H.Siebertas pasakojo, kad Vokietijoje bendruomeniškumas ir labdara turi gilias tradicijas. Ugniagesių komandos čia taip pat sudaro savanoriai, jos veikia visuomeniniais pagrindais.

Vokiečių pavyzdžiu savanoriška ugniagesių komanda susikūrė ir Kauno rajone.

,,Džiaugiuosi, kad tiltai su Vokietija tampa vis tvirtesni. Jūsų kilni veikla padeda mums mažinti socialinę atskirtį “, – dėkojo vokiečiams Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas.

Vokiečiai pasiryžę į Lietuvą atvežti dar daugiau labdaros. „Reikėtų pateikti reikalingų daiktų sąrašą, mes surinktume labdarą, o Vokietijoje dirbančios lietuvių transporto įmonės galėtų ją atgabenti jūsų krašto žmonėms“, – siūlė naują bendradarbiavimo modelį H. Siebertas.

Per du dešimtmečius įvairi Vokietijos ugniagesių labdara yra pasiekusi Kauno rajono mokyklas, ligonines, socialines įstaigas, bibliotekas, bažnyčias, nepasiturinčias šeimas.

Savo kolegoms ugniagesiams vokiečiai yra padovanoję kelis automobilius, gaisrinės įrangos, kompiuterių, gesintuvų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA