M. Puidokas: jei norime pokyčių, reikia rinkti naujus žmones | Kas vyksta Kaune

M. Puidokas: jei norime pokyčių, reikia rinkti naujus žmones

Stopkadras

Aleksoto turguje kalbinti kauniečiai atvirai kritikavo metai iš metų į Seimą išrenkamus tuos pačius politikus. Jų nuomone, vilties, kad gyvenimas gerės būtų, bet tik tuo atveju, jei būtų išrinkti nauji žmonės. Žmonės piktinosi, kad tie patys politikai valdžioje sėdi jau du dešimtmečius ir toliau nori išlaikyti užimamas pozicijas, todėl niekas ir nesikeičia.

Apie politikų kaitos būtinybę „Kas vyksta Kaune“ kalbėjosi su politikos ekspertu dr. Mindaugu PUIDOKU, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatu į Seimo narius vienmandatėje Aleksoto – Vilijampolės rinkimų apygardoje.

M. Puidokas: Jei mūsų krepšinio rinktinė ar krepšinio klubas pralaimi Europos ar pasaulio čempionatuose, yra keičiama komandos sudėtis – žaidėjai, treneriai, o Lietuvos Seime jau daugiau kaip 20 metų mes matome tuos pačius veidus. Jei mes norime pokyčių, natūralu, kad mes turime rinktis naujus žmones, kurie sukurs kažką naujo. Valstybę turi valdyti ekspertai, o būtent tokią išeitį mes ir siūlome. Aš tikiu, jei rinkėjai mus palaikys, mes turėsime realią galimybę pakeisti situaciją mūsų valstybėje.

„Kas vyksta Kaune“: Ko žmonės gali tikėtis iš jūsų, kaip Seimo nario, jei jus išrinks?

M. Puidokas: Visų pirma mano rinkėjai iš manęs gali tikėtis atkaklumo ir ryžto. Mūsų politinės jėgos – Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos – prioritetas yra švietimo politika, todėl sieksime pakeisti šiuo metu susidariusią ydingą situaciją, pirmiausia – panaikinti studentų ir moksleivių krepšelius, kurie iškreipia pačią švietimo sistemos esmę. Sieksime, kad mokslas studentams būtų nemokamas, kaip ir parašyta Lietuvos Respublikos konstitucijoje, bet nemokamų studijų vietų skaičius turi atitikti valstybės poreikius. Negalima investuoti į bedarbių ruošimą, reikia ruošti tiek specialistų, kiek reikia ir garantuoti mokslus pabaigusiems jauniems žmonėms darbo vietas

„Kas vyksta Kaune“: Esate jaunas veidas politikoje, kas paskatino prisijungti prie Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos?

M. Puidokas: Ir anksčiau turėjau daug kvietimų, tačiau nemačiau prasmės prisijungti prie politinių jėgų, kurios negali atnešti mūsų valstybei realių pokyčių. Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga suformavo labai stiprią komandą ir tai leis mums pateisinti žmonių lūkesčius. Kandidatuoju Aleksoto – Vilijampolės apygardoje, nes čia gimiau, augau ir gyvenu. Mano įsitikinimu, Seimo nariais vienmandatėse apygardose neturėtų būti prašalaičiai ar ateiviai iš šalies, jie turėtų gerai suprasti vietos žmonių gyvenimą, jų poreikius, aktualijas. Suprantu, kad Seimo narys, visų pirma, yra rinkėjų atstovas Seime ir jis negali užsiimti savivaldos temomis, tačiau jis privalo rūpintis žmonėmis, kurie jį išrinko bei atstovauti jų interesus įvairiose institucijose, taip pat ir bendraujant su savivaldos organizacijomis.

„Kas vyksta Kaune“: Kadangi kandidatuojate šioje apygardoje, neatsitiktinai pasirinkome ir vietą – Aleksoto oro uostą, gal turite daugiau sąsajų su aviacija?

M. Puidokas: mano prosenelis buvo Lietuvos karo aviacijos karininkas Antanas Dovydaitis. Mūsų politinė jėga taipogi yra pakilusi naujam politiniam skrydžiui ir Lietuvoje turime išskirtinę galimybę atnešti ilgai žmonių lauktus pokyčius.

„Kas vyksta Kaune“: Dėkojame už pokalbį ir linkime įgyvendinti savo tikslus.

Politinė reklama bus apmokėta iš LVŽS rinkimų sąskaitos. Užs. Nr. KV-20160907-1, MB „Kas vyksta“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA