Kauno meras – „išrinktųjų“ koziris rinkimų kampanijoje | Kas vyksta Kaune

Kauno meras – „išrinktųjų“ koziris rinkimų kampanijoje

delfi.lt 2016/09/28 08:52
delfi.lt nuotr.

Kaip ir visuose žaidimuose, kozirius turi ne visi. Panašiai ir su Seimo rinkimais Kaune. Kai kurie kandidatai iš reklaminių plakatų žvelgia vieniši ar su su partijos kolegomis.

Tuo metu kai kuriems nusišypsojo sėkmė pozuoti Kauno meru Visvaldu Matijošaičiu. Tiesa, tokių yra vos keli.

Galima pastebėti, kad visuose plakatuose naudojama ta pati V. Matijošaičio fotografija, šalia mero „priklijuojant“ atitinkamą kandidatą.

„Vieningo Kauno“ lyderis reklamuoja šio visuomeninio judėjimo narius, kandidatuojančius į Seimą. Štai Rasa Šnapštienė į rinkimus eina kartu su socialdemokratais. Kad ją palaiko ir V. Matijošaitis galima išvysti ant V. Krėvės ir Kovo 11-osios gatvių sankryžos iškabintame reklaminiame plakate.

Laimė patekti su meru į vieną plakatą teko ir Jonui Audėjaičiui, kandidatuojančiam socialdemokratų sąraše Aleksote.

Prie „Urmo“ prekybos miestelio iš plakato su V. Matijošaičiu žvelgia Gediminas Vasiliauskas, kandidatuojantis Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos sąraše.

Aušra Papirtienė taip pat turi mero paramą, tačiau jo rėmimą eksponuoja kitomis formomis.

Su šiais kandidatais lyg ir nieko nuostabaus – visi jie „Vieningo Kauno“ nariai. Normalu, kad judėjimo nariai palaiko vienas. Beje, visi jie nėra partijų nariai, tik kandidatai sąrašuose.

Tačiau yra ir išimčių. Tai Ramūnas Karbauskis ir Dainius Pavalkis.Valstiečių-žaliųjų lyderis kandidatuoja Šilainiuose, tad šiame didžiausiame Kaune miegamajame rajone galima išvysti net tris plakatus, kuriuose pozuoja vieni turtingiausių šalies verslininkų – R. Karbauskis ir V. Matijošaitis.

D. Pavalkis, į Seimo rinkimus žengiantis socialdemokratų sąraše, taip gali pasidžiaugti Kauno mero palankumu. D. Pavalkio ir V. Matijošaičio plakatas iškabintas ties Jonavos gatvės žiedu.

„Visada palaikiau ir palaikysiu žmones atsižvelgdamas į jų profesionalumą, o ne partiškumą. Mano jokio skirtumo, ar jis konservatorius, ar socialdemokratas, ar valstietis, ar liberalas. Taip pat svarbu, kad rinkimuose kauniečiai rinktų ne kokius, pavyzdžiui, vilniečius, o kauniečius, kurie kovotų už savo miesto interesus. Juk kai ko nors reikės Kaunui, aš neisiu dėl to šnekėti pas kokią nors ala Zitą iš Mažeikių. Seime mums reikia kuo daugiau protingų profesionalų iš Kauno, kurie dirbtų ir atstovautų būtent Kaunui. Seime dabar turime užtektinai žmonių, kurie net patys tikriausiai nelabai supranta, ką ten veikia. Yra ir kauniečių, kurie išrinkti į Seimą pamiršo Kauną. Noriu, kad Kaune išrinkti Seimo nariai kumščiais ir dantimis kovotų ne tik už Lietuvą, bet ir už Kauną. Aš palaikau šituos žmones, nes jais pasitikiu. Dirbdamas meru spėjau įsitikinti jų lojalumu ir ištikimybe savo miestui“, – DELFI teigė V. Matijošaitis.

Daugiau skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA