Užsidegus Kauno atliekų tvarkymo įrenginiams, pasklido dar didesnė smarvė (atnaujinta) | Kas vyksta Kaune

Užsidegus Kauno atliekų tvarkymo įrenginiams, pasklido dar didesnė smarvė (atnaujinta)

R. Tenio nuotr.

Bendrojo pagalbos centras praneša, jog besibaigiant darbo dienai gautas pranešimas apie degančius Kauno atliekų mechaninio biologinio apdorojimo (MBA) centro įrenginius.

16:05 val. Bendruoju pagalbos numeriu 112 pranešta, kad dega komunalinių atliekų perdirbimo mechaniniai įrenginiai adresu Ateities pl. 51B.

Į įvykio vietą buvo išsiųstos ugniagesių gelbėtojų pajėgos.

Ugniagesiai gelbėtojai portalą „Kas vyksta Kaune“ informavo, kad Kauno MBA teritorijoje degė šiukšlių smulkinimo ir presavimo įrenginiai, tačiau gaisras jau lokalizuotas.

Įvykio vietoje buvę kauniečiai pasakojo, jog, užsidegus įrenginiams, dėl nemalonaus kvapo greta Kauno MBA nemalonus kvapas buvo juntamas dar labiau, nei įprastai. Vienas jų portalui „Kas vyksta Kaune“ teigė, kad kvapo stiprumas galėtų būti įvertintas aštuoniais balais iš dešimties, bei svarstė, kiek laiko nemalonus kvapas išliks automobilyje.

ATNAUJINTA 17:35

Kauno regiono atliekų tvarkymo centro atstovų teigimu, biologinio atliekų apdorojimo gamykloje užsidegė komposto vartytuvo variklio skyrius, darbuotojai liepsną užgesino patys, todėl atvykę ugniagesiai tik patvirtino, jog gaisras lokalizuotas.

Gaisro metu apdegė komposto vartytuvo variklio skyrius, įmonės darbuotojai žalos nepatyrė. „Žala darbuotojams ar pastatams nepadaryta, oro valymo įrenginiai nebuvo išjungti, todėl trešalai į aplinką nepateko“, – teigia atstovai. Dėl žalos atlyginimo įmonė kreipėsi į draudimo bendrovę.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ primena, jog Kauno MBA buvo atidaryta 2016-ųjų sausį, o nuo gegužės mėnesio aplinkiniams gyventojams neduoda ramybės dėl juntamo nemalonaus kvapo.

[susije_video kurie=””]

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA