Kauniečių akivaizdoje įvykdyta speciali policijos operacija „Užgrobto laivo šturmas“ | Kas vyksta Kaune

Kauniečių akivaizdoje įvykdyta speciali policijos operacija „Užgrobto laivo šturmas“

Kas vyksta Kaune nuotr.

Šeštadienį minios kauniečių patraukė prie Kauno pilies, kur pirmą kartą surengta Lietuvos policijos ir visuomenės šventė. Daugiausiai susirinkusių dėmesio pritraukė speciali antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ surengta operacijos inscenizacija, kurios metu atkovotas priešų užgrobtas laivas.

Kauniečiai, nutūpę Kauno pilies šlaitus užgniaužę kvapą stebėjo, kaip vykdomas šturmas. Tiesa, kadangi laivas buvo upės viduryje, pasitelkti ne tik kovotojai krante, specialus „Aro“ greitaeigis kateris, bet ir pasieniečių sraigtasparnis, iš kurio į laivą išsilaipino greitojo reagavimo būrys, kiti prie užgrobto laivo priplaukė kateriu.

Tokio pobūdžio operacija vykdoma pirmą kartą, visada stengiamės inscenizaciją priartinti prie realybės, tad reginys – itin tikroviškas. Imituojama situacija gana reali, niekada nežinai kada ji gali įvykti, kad ir Lietuvoje“, – pasakojo „Aro“ vadas Viktoras Grabauskas.
Pasibaigus operacijai, kauniečiai plojimai dėkojo pareigūnams už pritrenkiantį reginį.

Šventėje, kuri tęsiasi iki 17 valandos, kauniečiai ir miesto svečiai gali išbandyti policijos naudojamą įrangą, apžiūrėti tarnybinius automobilius ar pasmalsauti, kokia įranga aprūpinta mobilus policijos štabas ir laikina areštinė. Atvyko ir policijos pareigūnų kolegos iš Latvijos ir Estijos, kurie noriai pozuoja su kauniečiais. Renginyje galima sutikti ne tik policijos pareigūnus, bet ir išbandyti ugniagesių naudojamą techniką ar pabandyti nusifotografuoti su tikru koviniu ginklu, kurį ne visi sugeba ir pakelti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA