Policininkai kabinetus keičia į gatves | Kas vyksta Kaune

Policininkai kabinetus keičia į gatves

BNS 2016/09/22 08:35
Asociatyvi nuotr. / R. Tenio nuotr.

Šalies policijos vadovybė rado būdą, kaip pagausinti patruliuojančių pareigūnų gretas – nusprendė pakeisti darbo organizavimo modelį ir į gatves kartu su patruliais siųsti kriminalistus.

Pagal naują darbo organizavimo modelį, nebelieka apylinkių inspektorių, mat šie su kolegomis kriminalistais dirba bendrose grupėse, rašo dienraštis „Lietuvos žinios“.

Pertvarkos šalininkai pažymi, jog policininkai, tapę universalūs, bus arčiau gyventojų, gebės greičiau reaguoti į pranešimus. Tačiau policijos pareigūnų profsąjungos nuogąstauja, kad į gatves einantys pareigūnai kol kas per menkai aprūpinti reikiama technika, neišmokyti dirbti naujomis sąlygomis.

„Lietuvos žinių“ kalbintas policijos generalinio komisaro pavaduotojas Edvardas Šileris sako, kad policijos darbo organizavimo pertvarka iki metų pabaigos turėtų apimti visus Lietuvos policijos komisariatus. Pasak jo, sunkiausia buvo tų policijos komisariatų pareigūnams, kurie pirmi šalyje ėmė dirbti pagal naują veiklos modelį. Dabar pradedantiems tai daryti lengviau, nes jau yra kas gali perduoti patirtį.

„Pagal tokį patį darbo organizavimo modelį dirbama daugelyje Europos Sąjungos valstybių. Manome, kad jokių „apokaliptinių“ atvejų nebus, priešingai – gatvėse matysime daugiau policijos patrulių, į įvykius bus reaguojama greičiau. Suvienodės ir pareigūnų darbo krūvis, nes dabar gali būti taip, kad vienas jų tiria 20 pareiškimų, o kitas – vos penkis“, – aiškino E. Šileris.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA