Policija kalba be užuolankų: pavojingas apsisukimas turi būti uždarytas | Kas vyksta Kaune

Policija kalba be užuolankų: pavojingas apsisukimas turi būti uždarytas

delfi.lt 2016/09/22 16:22
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Geometrinės progresijos sąlygomis besiplečiantys Užliedžių ir Giraitės kaimai (Kauno r.) automatiškai padidina automobilių srautus greitkelyje ties Kaunu. Specialistai vadinamąjį Giraitės apsisukimą vadina vienu nesaugiausių visame greitkelyje, o Kauno policija kalba be užuolankų – šis apsisukimas turi būti uždarytas.

[galerija kiek=””]

Didžiausia problema

Didžiausia problema greitkelyje specialistai vadina Giraitės apsisukimą. Ties juo pavasarį apie 150 metrų buvo prailginta lėtėjimo juosta. Tačiau iš esmės problemos tai nesprendžia.

„Kad būtų panaikintas apsisukimas, važiuojant nuo Giraitės Klaipėdos link apie 2 km bus dviejų lygių sankryža su apjungiamaisiais keliais. Visi galės apsisukti ir grįžti į Giraitę. Bet tam reikia išpirkti žemes, padaryti teritorijų planavimo dokumentą, paruošti techninį projektą, o tai labai imlu laikui, tai užima labai daug laiko“, – kiek anksčiau DELFI teigė Lietuvos kelių direkcijos prie Susisiekimo ministerijos Eismo saugumo skyriaus vedėjas Nemunas Abukauskas.

Dar viena problema ties Giraitės apsisukimu yra ta, kad išvažiuodami iš degalinės ir šalia greitkelio esančių teritorijų vairuotojai neretai kerta ištisinę liniją, dvi eismo juostas, ignoruoja draudžiančius tai daryti ženklus ir bando apsisukti. Būna ir taip, kad automobilis stoja skersai antrosios greitkelio eismo juostos. N. Abukauskas teigė, kad kontroliuoti pažeidėjus yra policijos darbas.

Policija turi aiškią nuomonę

O policijos pozicija vienareikšmė.

„Giraitės apsisukimas turi būti uždarytas“, – DELFI sako Kauno apskrities VPK Kelių policijos vadovas Danas Česnauskas.

Pareigūnai tokią poziciją grindžia saugumu.

„Smūgis į dešinę automobilio pusę gali būti labai pavojingas“, – sako D. Česnauskas.

Alternatyvų yra

Jau dabar Giraitės apsisukime draudžiama suktis sunkiasvorėms transporto priemonėms. Jos apsisukti gali už maždaug 4 km esančioje dviejų lygių sankryžoje ties Sausine. Jei Giraitės apsisukimas būtų uždarytas, šiuo apsisukimu naudotis turėtų visi be išimties vairuotojai.

Tiesa, alternatyvų yra.

Norintiems patekti į Giraitę ar Užliedžius, būtų galima važiuoti per patį Giraitės kaimą, tačiau tokiu atveju srautai siaurose šios gyvenvietės gatvelėse taptų itin dideli.

Dar vienas variantas išvažiuojant iš „Via Balticos“ sukti į Šapokos gatvę, kuri veda Giraitės ginkluotės gamyklos link. Tačiau tik dalis šios gatvės yra asfaltuota, o porą kilometrų tektų dardėti žvirkeliu.

Daugiau skaitykite čia
Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA