Išgalvojo nusikaltimą, nes sumušė gyvenimo partneris? | Kas vyksta Kaune

Išgalvojo nusikaltimą, nes sumušė gyvenimo partneris?

R. Tenio nuotr.

Kauno policijai pradėjus aiškintis moters apiplėšimo aplinkybes, aiškėja, kad įvykis galėjo būti išgalvotas, o policijos tyrėjai vedžiojami už nosies.

43-ejų kaunietė policijai nurodė, kad šių metų gegužės 20 d. Kaune, M. Riomerio g., ją sustabdė du nepažįstami jaunuoliai bei pareikalavo atiduoti turtą. Moteris, dirbanti spaudos platintoja, teigė, jog atsisakius paklusti jų reikalavimui, vaikinai panaudojo fizinį smurtą, t.y. sudavė į veidą ir aštriu daiktu dūrė į krūtinę, tačiau pradėjus rėkti vaikinai pasišalino. Pareiškėja įtariamuosius detaliai apibūdino, sudarė jų kompozicinius portretus (fotorobotus). Siekiant nustatyti įtariamųjų asmenybes, fotorobotai buvo paviešinti.

Ikiteisminio tyrimo metu, atlikus procesinius veiksmus, pareigūnams pavyko nustatyti, kad pareiškėją namuose peiliu galėjo sužaloti gyvenimo partneris. Įtariama, kad istoriją apie tariamą užpuolimą ir mėginimą apiplėšti pareiškėja galėjo pateikti norėdama apsaugoti savo skriaudėją.

Ikiteisminiam tyrimui vadovaujantys Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros Pirmojo skyriaus prokurorai priėmė nutarimą nutraukti ikiteisminį tyrimą dėl nusikaltimo ir pareiškėjos atžvilgiu pradėjo naują ikiteisminį tyrimą dėl melagingo įskundimo ar pranešimo apie nebūtą nusikaltimą. Pareiškėjos sugyventiniui, gimusiam 1971 m., įteiktas pranešimas apie įtarimą dėl nusikaltimo, dėl šeimos nario nežymus sveikatos sutrikdymo.

Moteriai dėl melagingų parodymų gresia laisvės atėmimas iki dvejų metų. Vyrui taip pat gresia laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Tyrimą kontroliuoja ir organizuoja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros Pirmojo skyriaus prokurorai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA