Vietoj viešojo transporto bilieto Kaune – automobilio techninis pasas | Kas vyksta Kaune

Vietoj viešojo transporto bilieto Kaune – automobilio techninis pasas

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Jau šį ketvirtadienį visi automobilius turintys kauniečiai turės išskirtinę galimybę nemokamai naudotis viešuoju transportu. Tai jie galės daryti autobusų, troleibusų ir mikroautobusų vairuotojams parodę savo automobilio dokumentus. Tai – Kauno dovana miestiečiams dienos be automobilio proga.

Kauniečiams siūlomos sąlygos yra paprastos – užtenka pateikti automobilio registracijos liudijimą ir viešasis transportas tą dieną nekainuos nieko.

„Į šią iniciatyvą anksčiau žvelgdavau gana skeptiškai, nes norintiems automobilį palikti namuose nebūdavo siūloma jokių realių alternatyvų. Šįmet kauniečiams jas siūlome – tai nemokamos kelionės ne tik autobusais ar troleibusais, bet ir mikroautobusais“, –teigė Kauno vicemeras Povilas Mačiulis.

Pasak Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjo Pauliaus Kero, rugsėjo 22-ąją keleiviams su savimi tereikės turėti automobilio registracijos liudijimo originalą ir autobusais, troleibusais bei maršrutiniais taksi jie galės važiuoti visiškai nemokamai.

Ši diena pažymės ir „Darnaus judumo savaitės“ pabaigą, kurios metu kauniečiai buvo skatinami aktyviai leisti laisvalaikį bei vietoj automobilių rinktis kitas alternatyvas – ėjimą, bėgimą, dviratį ar viešąjį transportą.

Pirmą kartą akcija „Mieste – be savo automobilio” buvo surengta Prancūzijoje 1998 metais. Šią dieną siekiama atkreipti visuomenės dėmesį į neigiamą transporto įtaką aplinkai ir žmonių sveikatai, patiems prisidėti prie švarios aplinkos išsaugojimo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA