Įvarčių lietų surengusi Lietuvos golbolo rinktinė – parolimpinė čempionė! | Kas vyksta Kaune

Įvarčių lietų surengusi Lietuvos golbolo rinktinė – parolimpinė čempionė!

delfi.lt 2016/09/17 08:10
Organizatorių nuotr.

Rio de Žaneiro parolimpinėse žaidynėse jau antrą kartą nuskambėjo Lietuvos himnas. Šį kartą – šalies vyrų golbolo rinktinės garbei, kuri finale 14:8 (5:1, 9:7) nepaliko jokių vilčių amerikiečiams ir pirmą kartą istorijoje tapo parolimpine čempione!

Lietuvos golbolo rinktinė finale startavo tiesiog fantastiškai ir varžovus iškart parbloškė keturiais įvarčiais be atsako (4:0), o antro kėlinio viduryje turėjo net 8 įvarčių persvarą (9:1). Tiesa, per likusį laiką JAV ekipa kiek sušvelnino atsilikimą.

Bronzos medaliais pasidabino šeimininkai Brazilijos parolimpiečiai, kurie mažajame finale po pratęsimo 6:5 palaužė švedų pasipriešinimą.

Beje, lietuvis Genrikas Pavliukianecas tapo rezultatyviausiu viso turnyro žaidėju. Mūsiškio sąskaitoje – net 35 įvarčiai. Aštuoni iš jų buvo pelnyti finalinėje akistatoje.

Šiose žaidynėse lietuviai taip ir liko nepralaimėjusi: grupės etape įveikta Suomija (13:6), ta pati JAV komanda (8:7), Kinija (9:6) ir Turkija (5:3), ketvirtfinalyje tik po itin atkaklios kovos ir pratęsimo 5:4 palaužti Kanados parolimpiečiai, o pusfinalyje 7:2 įrodytas pranašumas prieš švedus.

Lietuvos golbolo rinktinė parolimpinių žaidynių finale žaidė trečią kartą istorijoje. Tiesa, paskutiniai du susiklostė ne taip sėkmingai – tiek 2000, tiek 2008 metais mūsiškiai pasipuošė sidabro medaliais.

Tuo metu prieš ketverius metus Londone Lietuvos komanda pralaimėjo pusfinalį ir mažąjį finalą bei užėmė ketvirtą vietą.

Golbolas, dar vadinamas aklųjų rieduliu, yra komandinė aklųjų ir silpnaregių sporto šaka. Žaidžiamas 9×18 metrų ploto aikštelėje su 9 m ilgio ir 1,3 m aukščio vartais ir skambančiu kamuoliu, kurio skersmuo – toks pat kaip krepšinio kamuolio.

Komandą gali sudaryti 6 žaidėjai, iš kurių vienu metu aikštelėje žaidžia po tris, visi akis užsidengę šviesos nepraleidžiančiais akiniais. Tikslas yra įridenti kamuolį į priešininkų vartus. Taisyklingai mestas golbolo kamuolys skrieja net 80 km/val. greičiu.

Su šiuo finalu baigėsi ir Lietuvos atstovų pasirodymai parolimpinėse žaidynėse. Iš viso Lietuvos delegacijos, kurią sudarė 13 sportininkų, Rio de Žaneire iškovojo tris medalius: be golbolo rinktinė į gimtinę auksą (rutulio stumimas) ir sidabrą (disko metimas) parveš Mindaugas Bilius.

Lietuvos parolimpiečiai į Vilnių parskris rugsėjo 21-ą dieną 23.45 val. reisu iš Frankfurto.

Daugiau skaitykite čia

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA