Ar galima Kaune išgyventi keliaujant tik dviračiu? | Kas vyksta Kaune

Ar galima Kaune išgyventi keliaujant tik dviračiu?

A. Osteikaitės nuotr.

Vykstant „Darnaus eismo savaitei“, portalas „Kas vyksta Kaune“ nusprendė išsiaiškinti kauniečių nuomonę apie tai, ar įmanoma Kaune išgyventi be automobilio.

Šiam klausimui išspręsti šeštadienį susiklostė puikios aplinkybės – Nemuno saloje rinkosi be automobilių savo gyvenimo įsivaizduoti negalintys, o Vienybės aikštėje – dviračiais mėgstantys keliauti kauniečiai.

Pastarieji taip pat atkreipė dėmesį į Nemuno saloje vykstantį renginį. „Kaip paradoksalu – kol mes čia bandom darniai judėti, jie ieško, kaip judėti neefektyviau – tai yra, didesnėse, brangesnėse mašinose ir, turbūt, po vieną“, – teigė viena iš masiniame dviračių parade dalyvavusių kauniečių.

Kiti čia susirinkę dviratininkai pasakojo, jog be dviračio Kaune galima ne tik išgyventi, bet ir gyventi. „Tai aišku, kad galima! Mūsų šeima taip ir gyvena, be automobilio. Į darbą 9 kilometrus kasdien dviračiu važiuojame“, – teigė jie. „Nedidelis tas Kaunas, nereikia tų mašinų visai.“

Tuo tarpu Kauno automobilių dienose lankęsi dėl tokių nuomonių tik šypsojosi.

„Turim ir automobilius, ir dviračius. Tiesiog vieni yra miestui, o kiti – kaimui, atostogoms… Kai skubėti nereikia niekur, ant galvos nelyja ir nešalta“, – pasakojo automobilių entuziastas, į Kauną specialiai atvykęs iš Druskininkų.

Kiti parodoje portalo „Kas vyksta Kaune“ kalbinti kauniečiai apie dviračius taip pat atsiliepė entuziastingai, tačiau pripažino, jog tai ne visada praktiška. „Žinote, gal ir išgyventume, bet kai reikia iš vieno miesto galo skubėti vaikų iš mokyklos paimti į kitą miesto galą, tai dviračiai net labai ne į temą gaunasi. Kur man juos paskui susodinti? Į tą krepšelį, kur priekyje prisitaiso?“ – svarstė „Mercedes Benz“ markės automobilius apžiūrinėjęs vyras.

Vis dėlto vienai nuomonei, kurią išsakė dviračiu pro automobilių dienas važiavęs kaunietis, pritarė visi – dviračiais važinėtis gal ir būtų geriau, tačiau tam nėra nei laiko, nei jėgų, nei pakankamai noro.

„Ką manau? Manau, kad jei norėtų, visi važinėtų dviračiais. Daug geriau taip. Tik va skubam visi, lekiam, pastoviai suirzę, pervargę… Dviračiu pavažinėjus iškart lengviau pasidarytų – pakvėpuotų grynu oru žmonės, pasidairytų aplinkui, ne vien į tą pilką asfaltą… Tik kad nenori. Va ką galiu pasakyti“, – teigė pagyvenęs kaunietis ir pridūrė, jog su dviračiu stengiasi nesiskirti jau 10 metų.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ primena, jog penktadienį, pradedant „Darnaus judėjimo savaitę“, Kaune buvo surengtos simbolinės dviratininko, lenktyninko ir maratonininko lenktynės nuo Kauno technologijos universiteto studentų miestelio iki Kauno miesto savivaldybės pastato Laisvės alėjoje.

Lenktynes laimėjo dviratininkas Mindaugas Pekarskas, pripažinęs, jog per metus dviračiu įveikia dvigubai daugiau kilometrų, nei automobiliu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA