Tikrinant Kauno socialinės rizikos šeimas, džiugino ne visi tėvai | Kas vyksta Kaune

Tikrinant Kauno socialinės rizikos šeimas, džiugino ne visi tėvai

Policijos nuotr.

Siekiant užkirsti kelią socialinės rizikos veiksniams šeimose ir bendruomenėse atsirasti, patikrinti ar tėvai tinkamai panaudoja savo valdžią prieš vaikus, t. y. sudaro palankias sąlygas augti, mokytis, tobulėti, ar vaikai auga sveikoje ir saugioje aplinkoje, ar prieš juos nesmurtaujama – rugsėjo 12 d. vykdytas reidas.

[galerija kiek=””]

Jį surengė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos valdybos Prevencijos skyriaus pareigūnai kartu su Kauno miesto socialinių paslaugų centro Socialinių paslaugų šeimai skyriaus socialinių darbuotojais.

Prevencinė priemonė vyko visuose Kauno miesto mikrorajonuose, policijos pareigūnai su socialiniais darbuotojais lankėsi 57 socialinės rizikos šeimose, nors reidas vyko socialinių pašalpų mokėjimo dieną džiugu, kad beveik visose namuose radome blaivius tėvus, policijos pareigūnai lankantis šeimose domėjosi ar visi vaikai lanko mokyklą, dar kartą priminė tėvams jų pareigą auklėti ir prižiūrėti nepilnamečius.

Mamos noriai bendravo su pareigūnais, rodė išvirtus pietus, šaldytuve sukrautas maisto gėrybes, naujas moksleivių kuprines. Lankantis socialinės rizikos šeimoje gyvenančioje Dainavos rajone, abu tėvai buvo neblaivūs, mamai nustatytas 1,31 promilių girtumas, tėvui 2,00 promilių girtumas, atsižvelgiant į tai mažametis jų sūnus gim. 2015-06-09 paimtas iš šeimos, tėvams bus taikytos poveikio priemonės.

Daugiau dėmesio reido metu buvo kreipiama į šeimas, iš kurių jau ne kartą buvo paimti vaikai. Centro mikrorajono gyventoja A. Ž. nepateisino socialinių darbuotojų lūkesčių – ji buvo įpareigota tvarkytis namuose, sudaryti vaikams saugią aplinką, jos gyvename būste teko lankytis net du kartus, minėta pilietė nevartoja alkoholio, tačiau neturi socialinių įgūdžių tvarkytis, ruošti maistą, sukurti vaikams ne tik saugią bet ir švarią aplinką.

Socialinės darbuotojos patikino, kad jos vėl ruoš medžiagą dėl vaikų paėmimo iš minėtos šeimos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA