Koncertas Lampėdžio ežere sutraukė tūkstančius žiūrovų | Kas vyksta Kaune

Koncertas Lampėdžio ežere sutraukė tūkstančius žiūrovų

R. Tenio nuotr.

Trečiadienio vakarą, į Lampėdžio ežere vykusį koncertą „Lampėdžio valčių miškas“, susirinko apie 3 tūkstančiai kauniečių ir miesto svečių.

[galerija kiek=”20″]

Žiūrovai telkėsi ne tik krante, bet ir valtimis bei kitu vandens transportu apsupo ežere įrengtą sceną, po ja vandens gylis siekė iki metro.

Žmonės į koncertą traukė nuo pat darbų pabaigos, dar prieš 17 val., iki pat vėlyvo vakaro. Automobiliais nuklotos buvo aplinkinės gatvės, dalis atvyko su dviračiais. Į renginį rinkosi ir jauni, ir garbaus amžiaus žmonės, norintys išvysti nematytą reginį Kaune ir pailsėti po darbo dienos.

Lampėdžio valčių miškas

Nuo 18 val. Krante vyko diskusija su režisieriumi Tadu Vidmantu, jis dalinosi gyvenimo patirtimi ir ragino dažniau išeiti iš komforto zonos: „Būkite drąsūs, jei norite – tai imkite ir darykite, keliaukite po pasaulį, ieškokite, bandykite, atraskite, tik nestovėkite vietoje”, – ragino T. Vidmantas.

Lampėdžio valčių miškas

Koncertas valčių apsupty

Vėliau ant ežere įrengtos scenos prasidėjo Vido Bareikio ir Lino Adomaičio koncertas.

Lampėdžio valčių miškas

Abu dainininkai atviravo, kad ant tokios scenos vidury vandens – dainuoja pirmą kartą. „Koncertas neeilinis, groti linguojant sunku, o dar pusė publikos krante, jaučiuosi ypatingai”, – sakė V. Bareikis ir svarstė, kad po mėnesio čia pat būtų gerai surengti savo autorinį koncertą.

Besibaigiant jo pasirodymui, žiūrovai buvo paprašyti kartu pamojuoti saulei ir pasitikti saulėlydį.

Koncertą buvo galima stebėti krante arba ežere: pakrantėje buvo įrengtas didžiulis ekranas, dalis į renginį atvyko su savo pledais, sulankstomomis kėdėmis ir patogiai įsitaisė. Likusieji, apie keliasdešimt valčių, plaustų, irklenčių ir baidarių – išsidėstė vandenyje ir mėgavosi koncertu iš arti.

Lampėdžio valčių miškas

Lankytojai įvertino iniciatyvą

Kaunietė Ieva Naikauskienė su šeima čia nustebo dėl žmonių kiekio ir atmosferos: „Smagu, kai tiek žmonių švenčia kultūringai, be alkoholio. O labiausiai suviliojo gera muzika. Kitąkart norėtųsi, kad visi turėtų galimybę iškart patekti ant vandens”, – sakė I. Naikauskienė, pridūrusi, kad tokiame koncerte dalyvauja pirmą kartą.

Vietinė gyventoja Juda čia atvyko pamačiusi žmonių sambrūzdį ir norėjusi pasiįdomauti, kas gi juos čia sutraukė: „Atėjau pasidairyti, kasdien juk nepamatysi Lampėdyje tiek valčių.”

Lampėdžio valčių miškas

Tomas su drauge teigė, kad renginys įdomus ir itin tinkantis pasimatymams: „Su drauge atėjome palydėti saulės.”

Remigijus su šeima pasakojo atvykti sugalvojęs ekspromtu, tik turėjo kritikos, kad nemokamame renginyje paplūdimio gultai – mokami. „Visgi, idėją palaikau, tai suburia bendruomenę.”

Bus daugiau 

Renginio idėjos autorius – dėstytojas Vytautas Kederys pasakojo, kad idėja kilo dar žiemą, kai jis organizavo čiuožyklas ant to pačio Lampėdžio ežero.

Lampėdžio valčių miškas

„Antros čiuožyklos metu su komanda tikrinome ledo storį, pamačiau, kad yra nemažai salelių, seklumų, pagalvojau, kad būtų įdomu padaryti koncertą. Ta idėja nepaleido nuo vasario, tad ryžausi įgyvendinti. Paruošiamieji darbai pradėti prieš savaitę”, – pasakojo V. Kederys.

Jis prasitarė, kad renginys neeilinis – reikėjo pasirūpinti dalyvių saugumu ne tik ant kranto, bet ir ant vandens, tad dirbo daugiau gelbėtojų, nei įprastai.

Lampėdžio valčių miškas

„Idėjų dar turiu, bet paliksiu ateičiai, o dabar reikia pasidžiaugti, kad renginys pavyko, susirinko draugiška publika. Džiugu, kad žmonės laisvalaikį linkę leisti ne prie bokalo bare, bet mėgsta išeiti į gamtą ir leisti vakarą kultūringai”, – pažymėjo V. Kederys.

Beje, renginys turėjo savo taisykles, buvo draudžiama: vartoti alkoholį ir psichotropines medžiagas, plaukioti elektrinėmis ir motorinėmis valtimis, galingesnėmis nei 5 AG, plaukioti be gelbėjimosi liemenių bei šiukšlinti. Sergint apsaugos darbuotojams, šių taisyklių stengtasi laikytis.

Vakarą užbaigė trumpametražių šokio filmų programa.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA