Seime vėl siūloma keisti alkoholio pardavimo tvarką | Kas vyksta Kaune

Seime vėl siūloma keisti alkoholio pardavimo tvarką

BNS 2016/09/13 12:11
Asociatyvi / „Kas vyksta Kaune“ nuotr.

Seime antradienį buvo planuojama pateikti siūlymą, kad dokumento parduodant alkoholį būtų galima reikalauti tik iš jaunų asmenų, tačiau klausimas perkeltas į trečiadienį.

To paprašė vienas projekto iniciatorių socialdemokratas Bronius Bradauskas, argumentuodamas, kad projektui pateikimui numatytu laiku, antradienio vakarą, turi susitikimą Kaišiadoryse.

Pagal projektą, reikalauti asmens amžių liudijančio dokumento alkoholinių gėrimų pardavėjai turėtų teisę tik tuomet, kai yra abejonių, kad asmuo yra jaunesnis negu 18 metų.

Šį projektą Seimo socialdemokratai B.Bradauskas, Andrius Palionis ir Gintautas Mikolaitis registravo, kai daugelyje parduotuvių nuo rugsėjo pradėta reikalauti dokumento iš visų alkoholio pirkėjų.

Iniciatoriai tvirtina, kad didiesiems prekybos tinklams pasirašius memorandumą, pagal kurį asmens dokumento reikalaujama iš visų alkoholį perkančių asmenų, „kilo didžiulis visuomenės pasipiktinimas“.

Nuo rugsėjo 2-osios prekybos tinklų „Maxima“, „Iki“, „Rimi“, „Norfa”“, „Prisma“, „Aibė“ ir Lietuvos kooperatyvų sąjungos parduotuvėse galioja nauja alkoholio pardavimo tvarka, kad norint įsigyti alkoholio iš pirkėjų reikalaujama parodyti asmens dokumentą.

Tokią iniciatyvą pasiūlę prekybininkai teigia siekiantys užkirsti kelią alkoholio pardavimui nepilnamečiams ir skatinti visuomenės sąmoningumą. Pasak jų, jokie pirkėjų duomenys nėra renkami, pakanka kasininkams tik parodyti dokumentą su gimimo data.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA