KTU inicijuota bėgimo šventė peržengė universiteto ribas | Kas vyksta Kaune

KTU inicijuota bėgimo šventė peržengė universiteto ribas

Organizatorių nuotr.

Nuo kelių dešimčių dalyvių iki masinės bėgimo šventės. Taip vystėsi tradicinis bėgimas pirmajam Kauno politechnikos instituto (dabar – Kauno technologijos universitetas (KTU) profesoriui Kazimierui Baršauskui atminti.

[galerija kiek=””]

Jau šį šeštadienį renginys atgimsta su naujomis idėjomis – pirmą kartą bus įrengta trasa su dirbtinėmis kliūtimis.

Prisiminė bėgimo renginio ištakas

Pirmą kartą 1998 m. spalio 29 d. surengtos varžybos per beveik du dešimtmečius subūrė ne vieną bėgimo entuziastų kartą ir nuolat tobulėjo. Pirmaisiais metais bėgimo šventė sutraukdavo apie 100 dalyvių iš Kauno ir Vilniaus aukštųjų mokyklų, kurie varžydavosi per KTU Studentų miestelį vingiuojančioje 5-6 km trasoje.

Idėja suorganizuoti gražų ir prasmingą bėgimo renginį pieš aštuoniolika metų kilo trims aktyviems ir sportiškiems KTU darbuotojams: Sporto klubo (dabar – Sporto centras) vadovui Jonui Kurševičiui, lengvosios atletikos treneriui Vytautui Ramonaičiui ir tuometiniam tarptautinių ryšių ir infrastruktūros prorektoriui, K. Baršausko sūnui dabartiniam KTU rektoriui profesoriui Petrui Baršauskui.

Visuose 18 renginių dalyvavo pirmojo bėgimo dalyvis, dabartinis Lietuvos bėgimo mėgėjų asociacijos prezidentas Vidmantas Dobrovolskas. Tiesa, pats bėgo apie pusėje iš jų, o likusiuose prisijungdavo prie organizavimo ir teisėjavimo.

KTU Sporto centro merginų krepšinio rinktinės treneris J. Kurševičius pamena, kad kiekvienais metais šis bėgimas buvo labai laukiamas. „Po bėgimo dalyviai visuomet buvo pagerbiami, jiems įteikiant atminimo medalius bei apdovanojimus. Bėgimai vykdavo penktadienio vakarais, baigus darbus, todėl buvo ir tokių atvejų, kai apdovanojimai ir sveikinimai vyko jau beveik nusileidus saulei“, – pasakoja J. Kurševičius.

Bėgimas – geras būdas derinti sportą su poilsiu

Vienas iš bėgimo iniciatorių ir puoselėtojų P. Baršauskas džiaugiasi tradicija tapusiu renginiu ir kasmet gausėjančiu dalyvių skaičiumi.

„Viliuosi, kad tokie renginiai išjudins jaunimą ir paskatins aktyviau sportuoti. Judėjimas yra sveikatos, energijos, žvalumo pagrindas. Sportuojant gerai pailsi protas, be to, ugdoma valia, ištvermė, koncentracija. Šios savybės būtinos siekiant gerų rezultatų, užsibrėžtų tikslų ne tik bėgimo trasoje, bet ir moksle, darbe ar studijose “, – teigia P. Baršauskas, jaunystėje „Kelininko“ komandoje profesionaliai žaidęs futbolą. Rektorius iki šiol kartą per savaitę su bendraminčiais išbėga į futbolo aikštę.

KTU Sporto centro lengvosios atletikos trenerė Ernesta Karaškienė pabrėžia, kad bėgioti yra labai paprasta, nes nėra priklausomybės nuo laiko.

„Turi laisvą valandą? Apsirenk judesių nevaržančius drabužius, apsiauk patogius bėgimo batelius ir – į trasą. Besikeičiantys vaizdai bei miesto šurmulio ar parko su nuostabiais giesmininkais garsai tikrai nesukels monotonijos. Bėgiojimui nereikia kompanijos, tai puikiai gali padaryti ir vienas. Bėgiojimas stiprina imunitetą, gerina miego kokybę, mažina stresą, suderinus su mityba padeda numesti svorio“, – aktyviai leisti laisvalaikį ragina E. Karaškienė.

Laukiame visų rugsėjo 17d. KTU stadione. Daugiau informacijos rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA