Kaune išrinkti geriausi dviračių ir riedlenčių ekstremalai | Kas vyksta Kaune

Kaune išrinkti geriausi dviračių ir riedlenčių ekstremalai

M. Žogino nuotr.

Savaitgalį Kaune, riedučių, BMX dviračių ir riedlenčių parke antrą kartą vyko „Santaka Reborn” varžybos. Apie šimtas dalyvių iš Lietuvos ir užsienio varžėsi dviejose rungtyse: BMX dviračių ir riedlenčių.

[galerija kiek=”20″]

Geriausiais BMX dviračių runtyje buvo išrinkti: Jan Mihaly (Vokietija), antras liko kaunietis Martynas Lagauskas, trečia vieta teko kauniečiui Eimantui Tunylai. Geriausio triuko autorius – Martynas Lagauskas.

Riedlenčių rungtyje pirmą vietą iškovojo Emilis Šimanskis, antroje vietoje liko kaunietis Domantas Antanavičius, trečiu išrinktas Mindaugas Lukoševičius. Geriausio su riedlentėmis atlikto triuko autoriumi paskelbtas Domantas Antanavičius, Ateities riedlentininko apdovanojimas teko Gintarui Gardauskui.

Pasak renginio organizatoriaus Redo Pilsudskio, šio sporto bendruomenė Lietuvoje yra ganėtinai maža, o šio sporto populiarumu atsiliekama nuo kaimyninių valstybių, tad renginiu siekta populiarinti šį sportą.

Prieš kelerius metus Kaune veikė treniruočių parką patalpoje, ten, pasak pašnekovo, buvo galima važinėti visus metus, tačiau, dėl finansinių problemų jį uždarė. „Dabar Lietuvoje tokio tipo parkas yra tik Vilniuje, tad su liūdesiu turiu konstatuoti, kad tai yra šio sporto sostinė. Kol neturėsime paramos uždaram parkui – tikrai nepasieksime vakarų Europos lygio, nes šiuo metu sąlygos leidžia važinėti tik kelis mėnesius per metus”, – sakė R. Pilsudskis.

Jis pasakojo, kad norint laimėti, reikia treniruotis bent 5-10 ar daugiau metų.

„Renginiu siekėme ne tik išsiaiškinti geriausiuosius, bet ir pritraukti naujų ekstremalų, pademonstruoti savo gebėjimus ir pasimokyti iš pažengusiųjų. Stengtasi paneigti klijuojamas etiketes, kad mes – chuliganai, keliantys destrukciją. Toli gražu tokie nesame: su dviračiais, riedlentėmis mes kuriame meną. Kartu esame betoninių džiunglių vaikai ir žaidžiame savo žaidimų aikštelėje, o ne gatvėje, tad pavojaus eismo dalyviams nekeliame”, – atkreipė dėmesį R. Pilsudskis.

Pašnekovas pažymėjo, kad šis sportas nėra lengvas, o kartais net pavojingas: „Ekstremalus vairavimas reikalauja tvirto charakterio, didelės drąsos, begalinio ryžto, o už kiekvieną atliktą triuką jau esame sumokėję išlietu prakaitu ir patirtomis traumomis treniruočių metu, sužeidimų, tarkim, nutrauktų čiurnos raiščių, kaulų lūžių ir pan. – kiekvienas patyrė ne vieną”, – teigė renginio organizatorius.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA