Senasis Kaunas: apverktina Šančių gatvių būklė | Kas vyksta Kaune

Senasis Kaunas: apverktina Šančių gatvių būklė

"Lietuva senose fotografijose" nuotr.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ tęsia straipsnių ciklą, kuriame pateikiamos svarbios XX amžiuje tą dieną spaudoje paskelbtos naujienos (kalba netaisyta), kurias pavyko išsaugoti Architektūros ir Urbanistikos tyrimų centro komandai. Rugsėjo 12-ąją 1932-ais metais „Lietuvos aidas“ išspausdino tekstą apie apverktiną Šančių gatvių būklę.

„Jau seniai kreipiamas miesto valdybos dėmesis, kuo skubiausiai sutvarkyti privažiavimą prie lygiagrečių Juozapavičiaus prospektui gatvių iki Kranto Alėjos, Šančiuose, arba nors iki Vokiečių gatvės ir Panemunės tilto.
To rajono įvairių kvartalų namų savininkų ir gyventojų ne kartą buvo prašyta sutvarkyti tas gatves. Prašymai bei memorandumai svarbiausia motivuota tuo, kad gaisrui ištikus, dėl amžino purvo (Švedų ir Helsinkių gatvės) ir baisiausio smėlio (Sodo, Suomių, Vokiečių ir kitos gatvės), negalima būtų prie jų privažiuoti.

Iš pradžios miesto valdyba lyg susirūpino tuo reikalu, reikalaudama iš Švedų gatvės namų savininkų gatvei praplėsti atiduoti dovanai po keletą metrų fronto, bet pastariesiems atsisakius dovanai duoti, jų pačių už pinigus pirktą žemę, klausimas liko užmirštas.

Vis dėlto, Šančių visuomenė būtų m. valdybai labai dėkinga, jeigu iki rudens būtų sutvarkytos nors šios gatvės: Švedų, kuri per visą vasarą negalėjo išdžiūti ir Helsinkių – išgrįsti, o Sodo galą (nuo Švedų g-vės iki 2 p.p. kareivinių tvoros), visą Suomių ir Vokiečių dalį (nuo grindinio iki Juozapavičiaus prospekto prie tilto) nors išžvyruoti.“

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA