Aiškės, kaip įsivaizduojamas Mokslo muziejus | Kas vyksta Kaune

Aiškės, kaip įsivaizduojamas Mokslo muziejus

BNS 2016/09/12 08:34
Asociatyvi nuotr. / R. Tenio nuotr.

Šią savaitę paaiškės, kaip architektai iš įvairių pasaulio šalių įsivaizduoja mokslo ir inovacijų centrą Nemuno saloje, rašo „Kauno diena“. Laukiama apie šimto pasiūlymų.

„Praėjusį ketvirtadienį vienbalsiai sutarta „Mokslo salą“ įtraukti į Lietuvos valstybės atkūrimo 100-mečio programą kaip vieną iš prioritetinių objektų ir centro statybai skirti finansavimą iš Valstybės investicijų programos (VIP). Niekas neprieštarauja, kad tai tikrai yra ne vien Kauno savivaldybės, o valstybės svarbos objektas, ir norime, kad valstybės 100-mečiui „Mokslo sala“ jau būtų pastatyta“, – sakė premjero patarėja Jūrate Juozaitienė.

Trečiadienį planuojama atplėšti vokus su pasiūlymais, koks turėtų būti Mokslo muziejus. Pasak Kauno miesto savivaldybės tarybos nario architekto Jono Audėjaičio, konkurse laukiama maždaug 100 pasiūlymų. „Konkursantams yra pasiūlytos penkios bendrovės, kuriose jie atspausdintų savo medžiagą ir parengtų planšetes. Jau žinome, kad plaukia pasiūlymai ir iš egzotiškų šalių – Indonezijos, Japonijos, JAV“, – teigė konkurso komisijos narys.

Anot jo, darbams vertinti sudaryta profesionalų komisija, ji turės išrinkti tris geriausius pasiūlymus. Tada bus tikrinama tų darbų autorių kvalifikacinė atitiktis ir visi dokumentai, o galiausiai viską įvertinus bus reitinguojamos tų idėjų pozicijos. Pirminiais skaičiavimais, mokslo centras gali kainuoti apie 23 mln. eurų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA