Pirmadienio rytą vilniečiai gaudė girtus Kauno vairuotojus: rezultatai šokiravo | Kas vyksta Kaune

Pirmadienio rytą vilniečiai gaudė girtus Kauno vairuotojus: rezultatai šokiravo

delfi.lt 2016/09/12 11:42

„Vakar teko kovoti“, – sako vilkiko vairuotojas sumuštu veidu. Panašu, kad vyras ne tik kovojo, bet ir gerokai šventė. 0,93 promilės. Tiek įpūtė šis sunkiasvorės transporto priemonės vairuotojas, o tokio stovio žmogus už vairo tampa realiu pavojumi kitiems eismo dalyviams.

Girtas vežė keleivius

Būtent išsiaiškinti neblaivius vairuotojus siekė iš sostinės į Kauną atvykę pareigūnai. Ankstų pirmadienio rytą penki ekipažai išsirikiavo Karmėlavos prieigose ir surengė reidą, kurio rezultatai nustrebino ir pačius pareigūnus.

Reido metu buvo tikrinima didžioji dauguma vairuotojų, pirmadienio rytą važiavusių pagrindine Karmėlavos Vilniaus gatve link Kauno.

Jau pačioje reido pradžioje įkliuvo neblaivus „Peugeot“ vairuotojas. Tiesa, leistinos girtumo normos neviršijo – 0,33 promilės.

Netrukus buvo sustabdytas „VW Passat“ – policininkai vos vairuotojui pradarius langą suprato, kad vairuotojas neblaivus. Uoslė pareigūnų neapgavo – net 1,12 promilės. Vairuotojui pareigūnai paaiškino, kad jis jau nebe vairuotojas ir greičiausiai kurį laiką teisės vairuoti neturės.

„Mindaugai, patekau į bėdą – atvažiuok manęs paimti“, – telefonu „Passatui“ vairuotojo ieškojo girtas vyras.

Įkliuvo ir viena garbaus amžiaus moteris, tiesa, ji nebuvo girta – ji vairavo „Renault Espace“, kuris nebuvo apdraustas ir nebuvo atlikta TA. Paaiškėjo, kad dar ir priekabą tempiantis „Renault“ apskritai išregistruotas. Surašius atitinkamus protokolus moteris tęsė kelionę.

Pareigūnai sustabdė ir mikroautobusą „Mercedes-Benz Sprinter“, kuriuo be vairuotojo važiavo dar penki keleiviai. Paaiškėjo, kad ir šis vairuotojas neblaivus – 0,99 promilės. Vienas iš keleivių teigė, jog net neįtarė, kad vairuotojas yra neblaivus.

„Reikės jam klizmą pastatyti“, – kalbėjo vyrai.

Labai pasisekė kauniečiui, kuris balansavo arti leistinos normos ribos – 0,39 promilės. Užfiksavus girtumą vyriškis galėjo tęsti kelionę. Tokių atvejų, kai girtumas neviršijo leistinos ribos, užfiksuota dar mažiausiai keturi.

Vienas iš jų neslėpė, kad sekmadienio vakare išgėrė pusę butelio degtinės ir butelį alaus. Esą jis žino savo normą, kad ryte neviršytų leistinos 0,4 promilės normos.

Pareugūnai reido metu didelį dėmesį skyrė sunkiasvorėms mašinoms. Neatsitiktinai – įkliuvo gerokai apgirtęs vilkiko vairuotojas.

Jaunas vyras prie vairo sėdo sumuštu veidu. Pareigūnai pasiteiravo, kas jam nutiko.

„Sekmadienio vakare kovojau“, – ramiai atsakė vairuotojas.

Patikrinus alkotesteriu paaiškėjo, kad vyras neblaivus – 0,93 promilės. Tokie parodymai nuliūdino vairuotoją. Laimei, girtas vairuotojas buvo laiku sustabdytas kol nesukėlė skaudžios nelaimės kelyje – dešimtis tonų sveriantis vilkikas, už kurio vairo girtas vairuotojas, tampa tikru ginklu keliuose.

Besibaigiant rytiniam piko srautui pakliuvo ukrainiečių ekipažas su „Audi A4”. Vairuotojas iš Ukrainos buvo neblaivus – 1,08 promilės. Be to, ne ES pilietis neturėjo atitinkamų dokumentų, tad jo kelionė baigėsi policijos komisariate.

Daugiau skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA