Geriausiu jaunuoju virėju Baltijos šalyse išrinktas kaunietis | Kas vyksta Kaune

Geriausiu jaunuoju virėju Baltijos šalyse išrinktas kaunietis

Organizatorių nuotr.

Penktadienį Rygoje pirmą kartą vyko tarptautinis Baltijos šalių virėjų čempionatas „Baltijos kulinarinis paveldas“, kuriame sėkmingai pasirodė Lietuvos komanda.

Lietuviai bendroje įskaitoje užėmė trečią vietą, gavo žiūrovų simpatijų prizą bei geriausio jaunojo virėjo titulą. Pirmąją vietą bendroje įskaitoje užėmė Latvijos komanda, estai liko antri.

Baltijos virėjų čempionate dalyvavo komandos iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos. Užduotis – pagaminti savo regiono patiekalą – užkandį iš starkio žuvies, karštą patiekalą iš triušienos ir desertą iš šaltalankio. Teisėjai vertino patiekalų atitikimą standartams, paruošimo tikslumą ir laiką, profesionalius įgūdžius, dekoravimą ir skonį. Ragauti pagamintus patiekalus, balsuoti – galėjo ir žiūrovai, kurie sprendė simpatijų prizo likimą.

Baltijos virėjų čempionatas

Virėjų meistriškumą vertino Pasaulinės šefų asociacijos sertifikuota komisija, kurios pirmininkas – 50 metų virtuvės šefo patirtį turintis šios asociacijos B kategorijos teisėjas Ulrichas Frehdė iš Švedijos.

Įteikdamas taurę nugalėtojams jis pabrėžė, kad tai istorinė diena Baltijos šalyse. „Nesvarbu kas laimėjo pirmąjį čempionatą, jūs visi įrašėte naują istorijos puslapį į Baltijos šalių kulinarijos metraštį“, – sakė U. Frehdė.

Baltijos virėjų čempionatas

Lietuvos komandos sudėtis: virtuvės šefai Arūnas Stoškus ir Andrius Kubilius, konditerė Toma Piskarskaitė ir jaunasis virėjas Erikas Janerikas. Kapitonu išrinktas Arūnas Stoškus, kuris po apdovanojimų ceremonijos buvo patenkintas komandos pasiekimais: „Kova buvo įtempta. Čempionatas stiprus. Iškovojome nemažai prizų ir įgijome vertingos patirties”.

Kaunietis Erikas Janerikas buvo pripažintas geriausiu Baltijos šalių jaunuoju virėju.

Baltijos virėjų čempionatas: E. Janerikas

„Mūsų jauniausias komandos narys įrodė savo potencialą. Teisėjus jis maloniai nustebino patiekalais ir aukštu jų paruošimo lygiu”, – pastebėjo virtuvės šefas A. Stoškus.

Viena iš renginio organizatorių Latvijos virėjų klubo valdybos pirmininkė Svetlana Riškova teigė, kad idėja surengti Baltijos šalių virėjų čempionatą sklandžiusi jau senai. „Nesvarbu, kas laimi, svarbu, kad siekdami pergalės, mes mokomės ir keliame savo kvalifikaciją”, – teigė pašnekovė. Anot jos, pagrindinis čempionato tikslas – stiprinti ryšius tarp Baltijos šalių virėjų ir keistis patirtimi.

„Tokie konkursai padeda edukuoti virėjus ir skatina tobulėti. Todėl Latvijos virėjų klubo pasiūlymas rengti Baltijos šalių čempionatą leis viešojo maitinimo sferą pakelti į naują lygį. Rengdami konkursus, seminarus, kursus bei kviesdami lektoriais bei dėstytojais pasaulinio lygio virtuvės šefus, tikimės, kad artimiausioje ateityje „Michelin” žvaigžde bus įvertintas Lietuvos, Latvijos ar Estijos restoranas“, – sakė  renginio atstovas įmonės „Reaton“ rinkodaros departamento direktorius Kęstutis Isakas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA