Naujai nutiestas gatves jau sulopė: tai patobulinimai | Kas vyksta Kaune

Naujai nutiestas gatves jau sulopė: tai patobulinimai

Kas vyksta Kaune nuotr.

Pastarosiomis dienomis kauniečiai pastebėjo, kad naujai išasfaltuotos gatvės vėl remontuojamos, kai kur keičiama didžioji dalis naujo gatvės asfalto. Miesto gyventojai pastebėjo, kad Vaidoto gatvėje, Pramonės prospekte, kitose neseniai sutvarkytose gatvėse vėl dirbo kelininkai, kurie jau remontavo ganėtinai naują kelio dangą.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ pasiaiškino, kodėl naujai suremontuotos gatvės vėl taisomos, nes kauniečiai teigia, kad tokie darbai vyksta neracionaliai, yra švaistomos miesto lėšos.

Kauno savivaldybės atstovai patikino, kad šie darbai miestui papildomai nekainuos, o sutvarkyta gatvė tarnaus kur kas ilgiau.

„Nors Vaidoto gatvėje atliktiems asfaltavimo darbams suteikta trijų metų garantija, rangovas savo iniciatyva ir savo lėšomis atlieka tam tikrus patobulinimus, kurie užtikrins, kad gatvė tarnautų kur kas ilgiau. Kalbant konkrečiau, kelininkai dalyje gatvės mažina vandens įgeriamumo lygį. Aišku, vizualiai šie patobulinimai neatrodo estetiškai, bet pagrindinis tikslas yra maksimalus gatvės tarnavimo laikas, – teigia Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Jau anksčiau panašūs kelio taisymo darbai buvo pastebėti Karaliaus Mindaugo prospekte, Jonavos, Nuokalnės gatvėse.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA