Kaune besilankanti enduro sporto žvaigždė A. Gomezas: lietuviai turi parako | Kas vyksta Kaune

Kaune besilankanti enduro sporto žvaigždė A. Gomezas: lietuviai turi parako

R. Tenio nuotr.

Šeštadienį Kaune pirmą kartą surengtose didelėse tarptautinėse ekstremalaus enduro motociklų sporto varžybose – „Urmas“ Urban Enduro“, buvo galima išvysti vieną iš trijų geriausių pasaulyje enduro sportininkų, ispaną Alfredo Gomezą (26 m.).

[galerija kiek=”20″]

Pagrindinius prizus profesionalų grupėje iškovojo sportininkai iš Estijos, Švedijos ir Latvijos, o superfinale triumfavo A. Gomezas, tačiau jis kovojo svečio teisėmis, tad ant pakylos nelipo. Profesionalų grupėje triumfavo estas R.Uusna (I vieta), švedas Johnas Nyströmas (II vieta) ir latvis Eduards Stefanovičs (III vieta).

Pažengusiųjų grupėje nugalėjo Mindaugas Paškevičius, pradedančiųjų grupėje – Evaldas Kleiva.

Renginio organizatoriaus Jurgio Dzvonkaus teigimu, tokios varžybos Lietuvoje vyksta pirmą kartą, 18 dalyvių išbandyti jėgas susirinko iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Lenkijos ir Švedijos, o svečio teisėmis dalyvavo ir antras pasaulyje – A. Gomezas.

Daug dėmesio sulaukė varžybose gerai pasirodę enduro meistrai: Europos Enduro 2015 m. II vietos laimėtojas estas R. Uusna, Super enduro 2015 m. pasaulio čempionato dalyvis švedas J. Nyströmas ir Europos enduro jaunių čempionas Martinas Larssonas.

Urban Enduro

Enduro – motociklų sportas, šiuo metu sparčiai populiarėjantis pasaulyje. Lenktynininkams reikia įveikti specialiai paruoštą trąsą: įvairius kliūčių ruožus, sudarytus iš rąstų, tramplinų, rampų ir kt. Varžybos vyksta ratu ribotame, aptvertame, gero matomumo ruože.

Urban Enduro

„Enduro sportas labai populiarus pasaulyje, ypač Europoje. Populiarumas suaktyvėjo pastaruosius 8 metus, tad renginiu norime paskatinti šią neįprastą sporto šaką ir Lietuvoje”, – sakė renginio organizatorius J. Dzvonkas.

Urban Enduro

Jis pastebėjo, kad sunkiausia varžybose būna pradedantiesiems, nes jie turi mažiausiai įgūdžių, neretai susižaloja rankas, o kliūčių ruožai atima itin daug jėgų. „Geriems rezultatams reikia daug ištvermės ir patirties, tad būtina nuolat treniruotis, džiugu, kad varžybose jėgas bando net dešimt lietuvių, enduro sportas šalyje sulaukia vis daugiau dėmesio”, – akcentavo J. Dzvonkas.

Šeštadienį dalyviams reikėjo nuvažiuoti kuo daugiau ratų per 7 minutes.

Urban Enduro

Pasaulinė žvaigždė A. Gomezas prieš varžybas atliko specialų parodomąjį važiavimą, o pačiose varžybose dalyvavo svečio teisėmis ir dėl prizo nesivaržė, tačiau, kaip ir buvo galima nuspėti – atvažiavo pirmas. Po rungties varžybose nosį visiems nušluostęs A. Gomezas iškart keliavo atsipūsti ir kelias minutes sutiko skirti klausimams atsakyti.

Šiandien jūs pirmas, ar visada taip?

Kada įmanoma ir neįmanoma – visada stengiuosi būti pirmas. Kai lenktyniauju galvoje tik viena mintis: laimėti! Tad ir bandau iš motociklo išgauti viską, kad tik laimėčiau. Praktikuojuosi jau 23 metus, tad įdirbis nemažas. Pradėjau, nepatikėsite – kai man buvo vos treji metukai. Pabandžiau ir negalėjau atsitraukti, tai tapo aistra.

Urban Enduro

Daug treniruojatės?

Praktikuojuosi namuose, Madride, turiu specialų treką treniruotėms, sportuoju kasdien rytais ir vakarais, per dieną gaunasi dvi valandos, tai nėra daug. Mane su sese varžyboms rengia tėtis, tad enduro manija apėmusi beveik visą mano šeimą.

Kas taip traukia šiame sporte?

Darau tai, ką labai mėgstu, tai – svarbiausia. Kaskart užlipęs ant motociklo – džiaugiuosi. Baimės šiame ektremaliame sporte neturiu, nesvarstau, kaip tai nesaugu ar pavojinga, tiesiog susikaupiu, vairuoju ir turiu gerą laiką.

Dalyvių tarpe šiandien išvydote daugybę lietuvių, kaip vertinate jų pasirengimą?

Mano tėvynėje Ispanijoje šis sportas vystomas jau senai ir yra labai populiarus. Lietuviai gerai važiuoja, turi parako, tačiau, jūsų šalyje tai naujas sportas, tad reikia dar daug treniruotis, tada bus galima tikėtis gerų rezultatų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA