Nelegalios rinkliavos piktina ir Valdo Adamkaus gimnazistų tėvus | Kas vyksta Kaune

Nelegalios rinkliavos piktina ir Valdo Adamkaus gimnazistų tėvus

Asociatyvi / R.Tenio nuotr.

Po to, kai portalas aprašė situaciją Kauno „Varpelio” pradinėje mokykloje, sulaukta ne vieno kauniečio nusiskundimo apie mokyklose vykdomas rinkliavas.

Nuomonių skiltyje dalinamės vieno skaitytojo, norinčio likti anonimu, įžvalgomis.

„Tęsiant temą apie rinkliavas mokyklose, norėčiau pasidalinti savo patirtimi. Sūnus trečius metu lanko ką tik Prezidento Valdo Adamkaus vardą gavusią gimnaziją. Tik atėjus į pirmąją klasę, turėjome pakeisti klozetus, įstatyti duris tualetuose. Taip pat tėveliai labai norėjo, kad vaikai turėtų atskiras spinteles lauko drabužiams pasikabinti. Nors prieš tai daug metų nei vienai klasei to nereikėjo.

Nesame labai varginga šeima, bet ir ne tokie turtingi, o sūnaus klasė yra prestižinė, dauguma tėvelių pasiturintys. Antrojoje klasėje pakeitėme ritinines užuolaidas klasės langams ir spinteles pačioje klasėje. Baigus antrąją klasę, tėveliai pastebėjo, kad vaikų kėdės labai prastos, esą kenkia vaikų nugaroms, nors atėjus į pirmąją klasę to nepastebėjo. Rezultatas – vaikai naujuosius mokslo metus pasitiko su naujomis kėdėmis, žinoma, iš mūsų kišenės, nes mokykla pareiškė, kad neturi tam lėšų – padovanojo naują lentą klasei.

Po dvejų metų vaikai paliks klasę, ateis pirmokai, kuriems bus palikta nauja mokymosi klasė, tik įdomu, kas grąžins mums pinigus? Kasmet renkamas tėvų komiteto nustatytas, mokestis – 50 eurų. Šiais mokslo metais kol kas davėme 30 eurų. Visokioms smulkioms išlaidoms: tualetiniam popieriui, vandeniui klasėje vaikams atsigerti ir daugeliui kitų dalykų.

Taigi, klausimas: kas turi remontuoti ir pirkti baldus klasei, mokykla ar tėvai?”, – laiške istoriją mokinio tėvas.

Jei ir jūs norite pasidalinti savo užfiksuotais vaizdais ar perduoti informaciją apie įvykius Kaune, rašykite specialios funkcijos „Pranešk naujieną“ pagalba.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA