Nuteistieji Kaune atliko rudeninės sėjos darbus | Kas vyksta Kaune

Nuteistieji Kaune atliko rudeninės sėjos darbus

Asociatyvi / Archyvo nuotr.

Rugsėjo pradžioje Kauno nepilnamečių tardymo izoliatoriaus – pataisos namų nuteistieji aktyviai įsijungė į rudens sėjos bei daržovių sodinimo darbus.

[galerija kiek=””]

Jau baigti antros šio sezono sėjos darbai. Nors lysvėse pūpso pirmos sėjos daržovės – didžiuliai moliūgai ir cukinijos, čia pat šalia vėl dygsta krapai, ridikėliai, salotos.

Saulėtos dienos palankios antrajai sezono sėjai ir ekologiškų daržovių auginimui bei lauko darbams dirbti, pasirūpinti šiltnamyje antrąkart pasėtais agurkais bei svogūnų sodinukais. Šios daržovės bus patiektos ant šv. Kalėdų stalo.

Daugelis auklėtinių nežinojo, kad per sezoną galima džiaugtis dar kartą užaugintu derliumi, todėl jie džiaugiasi, jog lysvėse ir šiltnamyje gali auginti daržoves net ir rudenį. Atlikę planuotus darbus, nuteistieji ir darbuotojai vaišinosi savo išaugintų rabarbarų kompotu, daržovių salotomis bei diskutavo apie rudeninį daržovių auginimo procesą ir būsimą derlių.

Vykdant socialinį projektą ,,Žalioji oazė“ ugdomi nuteistųjų socialiniai bei darbiniai įgūdžiai. Jaunuoliams tai patirtis, skatinanti teigiamą požiūrį į darbą, atsakomybę ir kruopštumą.

Kalėjimų departamento inf.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA