Kiekvienam iš gyvenimo pasitraukusiam kauniečiui Rotušės aikštėje uždegs po žvakutę | Kas vyksta Kaune

Kiekvienam iš gyvenimo pasitraukusiam kauniečiui Rotušės aikštėje uždegs po žvakutę

DELFI nuotr.

Šeštadienio vakarą Rotušės aikštėje sužibs šimtai žvakučių. Kiekviena jų bus skirta per paskutinius penkerius metus iš gyvenimo savo noru pasitraukusiems kauniečiams. Dėmesį į šią aktualią, bet iki šiol po tabu skraiste besislepiančią problemą siekiama atkreipti „Uždek žvakutę pasaulinei savižudybių prevencijos dienai paminėti“, kuri šį šeštadienį, rugsėjo 10 dieną, vyks Kauno Rotušės aikštėje.

„Ši akcija yra nepaprastai svarbi norint parodyti, jog ši problema vis dar aktuali. Kauno savivaldybė jau yra subūrusi visų reikalingų institucijų grupę, kuri rengia savižudybių prevencijos programą. Nuo kitų metų pradžios mes imsimės labai svarbių veiksmų mažinant savižudybių skaičių. Kauniečiai nėra vieni, mes suprantame šią problemą ir esame pasiruošę padėti“, – teigė Kauno miesto tarybos Valdymo ir bendruomenių komiteto pirmininkė Rasa Šnapštienė.

Nors Lietuvoje savižudybių skaičius mažėja, tačiau pagal nusižudžiusių asmenų skaičių 100 tūkstančių gyventojų vis dar lenkiame didžiąją daugumą Europos Sąjungos valstybių. Savižudybių aukos dažnai kamuojamos psichikos sutrikimų, priklausomybių, fizinių arba somatinių sunkumų, kultūrinių ir dvasinių konfliktų.

Per paskutinius penkerius metus vien Kauno mieste nusižudė 343 žmonės, iš jų 249 vyrai ir 94 moterys. Dar daugiau žmonių yra vienaip ar kitaip paliesti šios temos – dėl artimo asmens savižudybės ar bandymo nusižudyti kenčia ir artimieji. Tačiau reikia nepamiršti, kad nepaisant visų patiriamų sunkumų, savižudybių galima išvengti, tereikia kreiptis pagalbos.

Tiek Lietuvoje, tiek ir Kauno mieste ši problema itin aktuali, todėl Kauno miesto savivaldybė siekia atkreipti visuomenės dėmesį į savižudybės problemą ir jos mastą, įvairiais būdais skatinant šios problemos suvokimą ir ieškant veiksmingų būdų jos išvengti.

Kauniečiai kviečiami prisijungti prie akcijos „Uždek žvakutę pasaulinei savižudybių prevencijos dienai paminėti“, kurios metu bus kviečiama uždegti po vieną žvakutę kiekvienam per paskutinius penkerius metus savo noru iš gyvenimo pasitraukusiam kauniečiui. Akcija prasidės šeštadienį 19.30 val. Kauno Rotušės aikštėje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA