Premjeras su profsąjungomis turėtų galutinai susitarti dėl Darbo kodekso | Kas vyksta Kaune

Premjeras su profsąjungomis turėtų galutinai susitarti dėl Darbo kodekso

BNS 2016/09/07 08:21
Asociatyvi nuotr. / R.Tenio nuotr.

Premjeras ir profesinių sąjungų atstovai trečiadienį renkasi į paskutinį pasitarimą dėl prezidentės vetuoto naujojo Darbo kodekso.

„Turėtų būti priimtas kažkoks sprendimas dėl Darbo kodekso likimo – turi būti sutarta, kaip su juo elgtis toliau. Jie turėjo savo reikalavimus, mes pateikėme savo, derybų būdu reikės išsiaiškinti, kas kam priimtina, ir eiti į Seimą su vieninga nuomone“, – BNS teigė premjero atstovas Mindaugas Janulionis.

Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkas Artūras Černiauskas BNS sakė, kad susitarti būtų galima, jeigu Vyriausybės pasiūlymai būtų priimtini.

„Tau, ką pateikė premjeras, mums priimtina, bet to mums per maža. Realiai mes norėtume visko, ką siūlo prezidentė, o premjeras akcentuoja tik tris punktus iš to – pritaria, kad ginčuose darbuotojas yra silpnoji pusė, darbo laiko apskaitos laikotarpis – mėnuo, ir nulinės darbo sutartys, tik turintiems socialinį draudimą. kiti premjero siūlymai nėra esminiai, daugiau rinkėjų pritraukimo įrankis – politiniai“, – BNS teigė A.Černiauskas.

Jis teigė nenusileisiąs pernelyg liberaliam premjero požiūriui dėl terminuotų darbo sutarčių nuolatiniam darbui, dėl kolektyvinių ginčų, derybų bei sutarčių, dėl santykių tarp darbo tarybų ir profesinių sąjungų.

„Susitikome su premjero patarėjais ir pasakėme, kad tas variantas mūsų netenkina“, – tvirtino A.Černiauskas.

Po susitikimo su užsienio investuotojus Lietuvoje vienijančio Investuotojų forumo atstovais Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė antradienį sakė balsuosianti prieš Dalios Grybauskaitės veto birželį Seimo priimtam Darbo kodeksui.

Verslas teigia, jog birželį priimtas kodeksas yra netobulas, tačiau bent jau pakenčiamas kompromisas, kuris gali vesti Lietuvą pažangos keliu.

Dėl šalies vadovės grąžinto naujojo Darbo kodekso su pataisomis parlamentas spręs jau šeštadienį, pirmąją šio Seimo kadencijos paskutinės sesijos dieną.

Pagal Seimo statutą, gavęs prezidento vetuotą įstatymą Seimas visų pirma balsuoja, ar svarstyti grąžintą įstatymą iš naujo, ar laikyti jį nepriimtu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA