E. Masiulis pripažįsta, kad jo politinė karjera – baigta | Kas vyksta Kaune

E. Masiulis pripažįsta, kad jo politinė karjera – baigta

BNS 2016/09/07 13:07
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Kyšininkavimu, prekyba poveikiu ir neteisėtu praturtėjimu įtariamas buvęs Liberalų sąjūdžio lyderis eksparlamentaras Eligijus Masiulis pripažįsta – jis pats sugriovė daugelį metų kurtą politinę karjerą, nors įtarimus kyšininkavimu ir tikisi paneigti teisme.

„Kokia dabar gali būti kalba apie mano buvimą toliau politikoje, kada aš esu šitokioj situacijoj. Akivaizdu, kad šiandien aš apie tai net ir negalvoju, aš tikrai manau, kad šita byla neturi teisinės perspektyvos ir pavyks apsiginti ir įrodyti savo tiesą, bet šalia teisinių dalykų yra moraliniai dalykai, ir šiandieną, kai esu taip sugriovęs savo daugelį metų, dvidešimt metų, siektą politinį kelią, aš dabar tikrai negalvoju apie tai, kas bus toliau ateityje“, – naujienų portalo delfi.lt vaizdo konferencijoje sakė E.Masiulis, klausiamas, ar mato galimybę jam grįžti į politiką.

Jis taip pat sakė suprantantis, kad kyšininkavimo byla padarė didžiulę žalą Liberalų sąjūdžiui, bet sako savo įkurtos partijos nelaidojantis. „Šiandien aš nelaidoju, kaip kai kas nori, liberalų, liberalai visada turėjo savo nišą Lietuvoje ir toliau ją turės. Žala padaryta didžiulė, bet ne tokia, kad ji būtų neištaisoma“, – sakė E.Masiulis.

Klausiamas apie ateities planus buvęs politikas sakė planuojantis pradėti savo verslą, nors esąs atviras ir darbo pasiūlymams privačiame sektoriuje: „Galvoju apie tam tikrą privačią veiklą, turiu konkrečių planų, privačioj veikloj, norėčiau pats pabandyti savo atsakomybe ir savo jėgom kurti gyvenimą, bandysiu vykdyti galbūt tam tikrą verslą“.

Gegužę iš politikos dėl kyšininkavimo bylos pasitraukęs E.Masiulis antradienį paskelbė savo versiją, iš kur gavo teisėsaugos pas jį aptiktus pinigus. Pasak E.Masiulio, jis iš koncerno „MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurliankio paėmė 90 tūkst. eurų paskolą, už kurią ketino pirkti nekilnojamąjį turtą Nidoje.

„Aš iš Raimondo Kurlianskio šių metų gegužės 10 dieną pasiskolinau 90000 eurų vienerių metų terminui“, – rašė E.Masiulis BNS perduotame pareiškime, kurį paskelbė socialiniame tinkle „Facebook“. E.Masiulis teigė šią paskolą ketinęs investuoti į nekilnojamąjį turtą Lietuvos pajūryje. Tačiau paskolos dokumentų notariškai nepatvirtinęs ir tai sako buvus „Didžiąja klaida“.

Vėliau LRT laidai „Dėmesio centre“ antradienio vakarą jis aiškino, jog gegužės 10-ąją iš R.Kurlianskio paimtus pinigus pats sudėjo į dėžutę, kuriame buvo ir alkoholio butelis. Jis tvirtino, jog automobilyje pasirašė paskolos raštelį ir gautus pinigus ketino investuoti jau po dviejų dienų.

Anot E.Masiulio, jis su verslininku sutarė, jog pinigus grąžins per vienerius metus ir automobilyje pasirašė paskolos raštelį – tai esą turėjo užfiksuoti tuo metu kriminalinę žvalgybą vykdžiusi teisėsauga.

Trečiadienį portalo delfi.lt konferencijoje paprašytas paaiškinti, kodėl teisėsauga mini 106 tūkst. eurų kyšį, jei jis pasiskolino 90 tūkst. eurų, E.Masiulis sakė, kad 16 tūkst. eurų skirtumas tarp paskolos ir rastų pinigų buvo giminaičiams skirtos lėšos.

„Nesutapimas tų sumų yra susijęs su tuo, kad rankinėje dar buvo 16 tūkst. 200 eurų, kuriuos aš turėjau perduoti giminaičiams būsto įrengimui“, – trečiadienį teigė jis.

Kaip skelbta anksčiau, gegužę atliktos kratos metu E.Masiulio namuose teisėsauga rado iš viso apie 250 tūkst. eurų. Buvęs politikas antradienį teigė, kad be iš R.Kurlianskio gautų pinigų ten buvo jo ir jo giminaičių santaupos, sukauptos per „ganėtinai neilgą laiko tarpą“.

Anot jo, jis su „artimų giminaičių šeima, dvi šeimos“ vystė nekilnojamojo turto objektus ir dar 2014-aisiais už iš banko gautą paskolą bendrai įsigijo butą, kurį nuomojo – nuoma, jo teigimu, sekėsi gerai, todėl šeimos nusprendė įsigyti papildomo nekilnojamojo turto.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA