A. Adamkienė atsidūrė ligoninėje | Kas vyksta Kaune

A. Adamkienė atsidūrė ligoninėje

delfi.lt 2016/09/06 19:20
Asociatyvi nuotr. / kaunas.lt nuotr.

Prezidento Valdo Adamkaus žmona 89 m. Alma nuo pirmadienio gydoma Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikose. V. Adamkus ją rado nugriuvusią vonios kambaryje.

V. Adamkus DELFI sakė taip ir nežinantis, kas atsitiko. „Ji pasakoja, kad nuėjo į vonios kambarį ir nieko daugiau neatsimena. Aš pakilau į viršų, nuėjau į vonios kambarį ir man užėmė kvapą – ji gulėjo ant grindų“, – pirmadienio įvykius prisimena V. Adamkus.

Prezidentas sutuoktinei greitai iš miegamojo atnešė pagalvę ir padėjo po galva, pasišaukė namuose buvusį sūnėną ir abu moterį nunešė į lovą. V. Adamkus greitai paskambino asmeniniam gydytojui Remigijui Voldemarui Nargėlai, šis ir greitoji medicinos pagalba atskubėjo per 15 minučių.

Pirmadienį V. Adamkus kartu su gydytoju R. Nargėla keletą valandų praleido prie A. Adamkienės lovos, tačiau ši net nepravėrė akių, nekalbėjo. Šiandien ponia Alma jau sąmoninga, tačiau apie nelaimę nieko neatsimena.

„Šiandien padarė tyrimus, jokių lūžių niekur nėra. Tyrimai atliekami toliau“, – teigė V. Adamkus.

„Kraujo išsiliejimo į smegenis nėra. Atlikti magnetinio rezonanso, kompiuterinės tomografijos tyrimai. Būklę stebime. Ji stabili“, – portalui lrytas.lt sakė Adamkų šeimos gydytojas Remigijus Voldemaras Nargėla.

DELFI primena, kad rugsėjo 1 d. V. ir A. Adamkai minėjo 65-ąsias vestuvių metines. Antrojo pasaulinio karo metais iš Lietuvos pasitraukę Valdas ir Alma Adamkai susipažino 1945 metais Vokietijoje. Jie susituokė 1951 metų rugsėjo 1-ąją, iš Vokietijos persikėlę į JAV.

Daugiau skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA