A.Užkalnis persigalvojo – jo vardo koldūnai vėl gaminami | Kas vyksta Kaune

A.Užkalnis persigalvojo – jo vardo koldūnai vėl gaminami

BNS 2016/09/06 13:31
Kauno savivaldybės nuotr.

Apžvalgininkas Andrius Užkalnis leido Kauno šaldytų maisto produktų bendrovei „Judex“ vėl gaminti „Užkalnio“ koldūnus – prieš mėnesį įmonės produkcijoje radus žarninių lazdelių, jis viešai teigė uždrausiantis gaminti savo vardo koldūnus. A.Užkalnis sako persigalvojęs, nes esąs įsitikinęs, kad „Judex“ produkcija yra saugi.

„Aš esu aptaręs maisto saugos ir visų patikrinimų rezultatus su gamintoju ir šiuo metu esu absoliučiai įsitikinęs, kad šie produktai yra saugūs, todėl aš nusprendžiau leisti toliau naudoti savo vardą – konkrečiai ant „Užkalnio“ koldūnų. Be jokios abejonės, kadangi buvo nemažas rezonansas prieš kelias savaites, tai man ir gamintojui reikės galvoti, kaip atgauti ir įtvirtinti vartotojų pasitikėjimą“, – BNS sakė A.Užkalnis.

Rugpjūčio pradžioje Maisto ir veterinarijos tarnyba pranešė, kad „Užkalnio“ koldūnuose su mėsa ir rozmarinu rasta didelė koncentracija žarninių lazdelių Tą pačią dieną A.Užkalnis BNS pareiškė, jog nebeleis „Judex“ gaminti savo vardo produkcijos.

„Aš puikiai prisimenu savo pasisakymą. Jis buvo pakankamai kategoriškas. Aš neatsiimu savo žodžių. Tada aš neturėjau pakankamai informacijos ir visi tyrimai dar nebuvo padaryti. (Tyrimai – BNS) nustatė, kad tai visiškai saugus produktas ir jo gamyba saugi. Tai yra maisto produktas ir kai yra abejonė, tai kaip atsakingas žmogus, aš turėjau prievolę galbūt elgtis labiau atsargiai negu drąsiai. Aš galiu pakeisti nuomonę, nes žmonės keičia nuomones, kai gauna naują informaciją“, – kalbėjo A.Užkalnis.

Jis tikino neturintis planų naudoti savo vardo ir atvaizdo kituose maisto produktuose, o iš „Užkalnio“ koldūnų jis per mėnesį uždirba apie 2-3 tūkst. eurų.

Mažmeninės prekybos tinklo „Rimi“ atstovė spaudai Giedrė Bielskytė BNS patvirtino, jog tinklo parduotuvėse jau prekiaujama naujai pagamintais „Užkalnio“ koldūnais, o sandėliuose buvusi visa „Judex“ produkcija, gauta iki Maisto ir veterinarijos tyrimų, bus grąžintą Kauno bendrovei.

Maisto ir veterinarijos tarnyba rugpjūčio pabaigoje pakartotinai ištyrė „Judex“ patalpų mėginius ir juose nerado jokių bakterijų. Rugpjūčio viduryje jose rasta entero bakterijų, kurios rodo, kad gamybos procesas ir patalpos yra nepakankamai švarios.

Tarnyba, rugpjūčio 19 dieną baigusi 230-ties „Judex“ produkcijos mėginių tyrimą, paskelbė, kad koldūnuose „Liuks“ rasta salmonelių, o 6-iuose mėginiuose – didesnė nei leistina žarninių lazdelių koncentracija. Be to, Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Veterinarijos tarnybai pateikti dokumentai rodė, kad dar viena bakterija – listerija – rasta Rusijos rinkai skirtuose „Judex“ koldūnuose „Russkije“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA