E.Masiulis: bylą komentuosiu socialiniuose tinkluose | Kas vyksta Kaune

E.Masiulis: bylą komentuosiu socialiniuose tinkluose

BNS 2016/09/06 19:10
Archyvo nuotr. / DELFI nuotr.

Buvęs Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eligijus Masiulis antradienį baigęs duoti išsamius parodymus politinės korupcijos byloje sako neėmęs kyšio iš verslininkų.

„Tikrai neėmiau“, – antradienį po apklausos žurnalistams sakė E.Masiulis, paklaustas, ar ėmė kyšį.

Tačiau jis toliau išsamiau nekomentuoja bylos aplinkybių ir žada tai padaryti per socialinius tinklus.

„Šiandien iš tikrųjų ir per prieš tai buvusias apklausas atsakėme į rūpimus prokurorui klausimus, iš tikrųjų paaiškinome man įtarimuose suformuluotus pačius įvairiausius dalykus ir taip pat paaiškinome pinigų, rastų pas mane, kratos metu, bute šaltinius, kilmę, jų pagrįstumą“, – žurnalistams Generalinėje prokuratūroje sakė E.Masiulis.

„Pačiu artimiausiu metu, galbūt net šiandien esu pasiruošęs duoti išsamų, viešą paaiškinimą visuomenei“, – pridūrė jis.

Paprašytas pakomentuoti bylos aplinkybes, eksparlamentaras pareiškė norintis tai padaryti „vienu metu ir visiems“.„Greičiausiai aš tą per „Facebook“ padarysiu“, – teigė E.Masiulis.

„Norisi visiems vienu metu išplatinti (poziciją). Aš jau tą tekstą esu pasirašęs. (…) Į klausimus aš galėsiu atsakyti, ne problema. Argi aš čia paskutinį kartą? taigi aš čia būsiu dar ir būsiu“, – teigė buvęs liberalų lyderis.

Buvęs Seimo narys teigė besitikintis, kad visų žiniasklaidos priemonių atstovai turės galimybę užduoti jam klausimus. „Viliuosi, kad visi vienodai“, – kalbėjo jis.

Teisėsauga įtaria, kad E.Masiulis iš koncerno „MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurlianskio už „tam tikrus šiam koncernui palankius ir finansiškai naudingus sprendimus“ savo bei kitų naudai priėmė 106 tūkst. eurų kyšį. Įtarimai dėl neteisėto praturtėjimo pateikti, kai gegužę atliktos kratos metu E. Masiulio namuose rasta apie 250 tūkst. eurų. Teisėsauga teigia, kad šie pinigai galėjo būti įgyti neteisėtai.

Atliekant šį politinės korupcijos tyrimą įtarimai dėl papirkimo, prekybos poveikiu ir neteisėto disponavimo valstybės paslaptimi taip pat pateikti koncerno „MG Baltic“ viceprezidentui R.Kurlianskiui, dėl prekybos poveikiu ir kyšininkavimo – buvusiam Seimo nariui „darbiečiui“ Vytautui Gapšiui. Jis įtariamas iš „MG Baltic“ viceprezidento paėmęs apie 25 tūkst. eurų vertės kyšį dėl to, kad veiktų koncerno naudai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA