Smūgis „Samsung” kompanijai: dėl sprogimo grėsmės atšaukiami telefonai visame pasaulyje | Kas vyksta Kaune

Smūgis „Samsung” kompanijai: dėl sprogimo grėsmės atšaukiami telefonai visame pasaulyje

Asociatyvi / Archyvo nuotr.

„Samsung“ atšaukia „Galaxy Note 7“ telefonus visame pasaulyje, nes kraudamiesi jie sprogsta, praneša CNN.

Kaip tvirtina JAV žiniasklaidos priemonė, tai didelis smūgis „Samsung“ kompanijai, nes šie telefonai išleisti ir pristatyti tik prieš mėnesį.

CNN teigia, kad „Samsung“ atstovai patvirtino, kad telefono baterija yra brokuota ir kad kompanija stabdo pardavimus.

„Samsung“ pakeis visus gautus „Galaxy Note 7“ naujais produktais nesvarbu, kada jie buvo parduoti. Panašu, kad tokių prietaisų pasaulyje šiuo metu gali būti apie 2,5 mln.

Anksčiau Pietų Korėjos naujienų agentūra „Yonhap“ yra skelbusi, kad pasaulyje atsirado penki vartotojai, pranešę apie telefonų sprogimus. „Samsung“ tvirtina, kad tokių atvejų buvo 35.

Lietuvoje taip pat jau būta atvejų, kai telefonas tiesiog sprogo. Ar tai buvo minėtas „Galaxy Note 7” modelis, nepranešama.

„Samsung“ atstovai Lietuvoje komentaro kol kas nepateikė.

Šios savaitės viduryje telefonus „Galaxy Note 7“ pristatitinėti klientams pradėjusios telekomunikacijų kompanijos „Tele2“ korporatyvinės komunikacijos vadovas Andrius Baranauskas ketvirtadienį vakare patvirtino, kad kompanija stabdo „Samsung Galaxy Note 7“ pristatymą visiems iš anksto užsisakiusiems klientams. Jis teigė, kad nukeliama ir planuojama prekybos pradžios salonuose data.

A. Baranauskas atsiprašo klientų, kurie užsisakė ir laukė naujųjų telefonų. Pristatymą atnaujinti ir prekybą salonuose pradėti bendrovė planuoja ne anksčiau nei po 3 savaičių. Jis patvirtino, kad iki tol „Samsung“ pakeis visų jau atvežtų ir dar vežamų telefonų baterijas naujomis.

Antrąjį šių metų ketvirtį kompanija tapo didžiausia pasaulyje išmaniųjų telefonų pardavėja, tvirtina tyrimų bendrovė „IDC“ (jos rinkos dalis yra 22 proc., „Apple“ – 12 proc.). Teigta, kad tokius pat augimo tempus kompanija turėtų išlaikyti ir vėlesniais ketvirtčiais, rašo CNN.

„Samsung“ puikių rezultatų pasauliniu mastu pasiekė pristačiusi „Galaxy S7“. Buvo tikima, kad ir „Galaxy Note 7“ padės kompanijai auginti pardavimus ir didinti naudotojų skaičių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA