E.Masiulis pasirodė Generalinėje prokuratūroje | Kas vyksta Kaune

E.Masiulis pasirodė Generalinėje prokuratūroje

BNS 2016/09/02 17:23
Asociatyvi / DELFI nuotr.

BNS žiniomis, politinės korupcijos byloje įtarimų dėl kyšininkavimo, prekybos poveikiu ir neteisėto praturtėjimo sulaukęs buvęs Liberalų sąjūdžio pirmininkas, eksparlamentaras Eligijus Masiulis penktadienį apklausiamas Generalinėje prokuratūroje.

BNS šaltinių teigimu, E.Masiulis turėtų pirmą kartą pareigūnams turėtų duoti išsamius parodymus. Anksčiau E.Masiulis yra sakęs, jog prokurorams paneigė jam pareikštus įtarimus.

Teisėsauga įtaria, kad E.Masiulis iš koncerno „MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurlianskio už „tam tikrus šiam koncernui palankius ir finansiškai naudingus sprendimus“ savo bei kitų naudai priėmė 106 tūkst. eurų kyšį.

Įtarimas dėl neteisėto praturtėjimo pareikštas po to, kai gegužę atliktos kratos metu E. Masiulio namuose buvo rasta apie 250 tūkst. eurų. Teisėsauga teigia, kad šie pinigai galėjo būti įgyti neteisėtai.

Liberalų sąjūdžio vicepirmininkas Eugenijus Gentvilas BNS sakė, kad E.Masiulis netrukus turėtų nutraukti tylą dėl bylos aplinkybių, jei tai padaryti leis prokurorai.

Parlamentaras BNS teigė turintis žinių, kad E.Masiulis netrukus turėtų prabilti viešai.

„Teko girdėti, bet nei datų, nei aplinkybių nežinau (…), dabar su Eligijumi nesu kalbėjęs, bet, kaip suprantu, E.Masiulio viešas kalbėjimas yra susijęs su jo apklausa, kol apklausa neįvyko, tol jis nekomentuoja“, – BNS sakė E.Gentvilas, paklaustas, ar žino, kad buvęs liberalų lyderis kitą savaitę planuoja grįžti į viešąjį gyvenimą.

„Partijoje yra kalbos, kad kitą savaitę“, – pridūrė jis.

Šiame politinės korupcijos tyrime įtarimai dėl papirkimo, prekybos poveikiu ir neteisėto disponavimo valstybės paslaptimi pareikšti koncerno „MG Baltic“ viceprezidentui R.Kurlianskiui, taip pat įtarimai prekyba poveikiu ir kyšininkavimu taip pat yra pareikšti buvusiam Seimo nariui „darbiečiui“ Vytautui Gapšiui. Jis įtariamas iš „MG Baltic“ viceprezidento paėmęs kyšį dėl to, kad veiktų koncerno naudai.

R.Kurlianskis yra kelias televizijas valdančio „Laisvo ir nepriklausomo kanalo“ grupės valdybos pirmininkas ir naujienų portalą alfa.lt valdančios „Alfa Media“ valdybos pirmininkas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA