Rudeninė Kauno mugė – visiškai nauju formatu | Kas vyksta Kaune

Rudeninė Kauno mugė – visiškai nauju formatu

BNS 2016/09/02 15:51
R. Tenio nuotr.

Rugsėjo viduryje Kaune vyksianti mugė šiemet siekia pritraukti ne tik prekeivius žemės ūkio gėrybėmis, bet ir meno bei kultūros atstovus.

„Mano idėja buvo, kad ūkio mugė, kuri buvo Kaune, nebebūtų ūkio muge, bet būtų labiau kultūrinis renginys, į kurį įsijungtų kultūrinės įstaigos“, – penktadienį vykusioje spaudos konferencijoje sakė viešosios įstaigos „Sukurta LT“ vadovas Darius Straigis.

Ši viešoji įstaiga laimėjo savivaldybės paskelbtą konkursą rudens mugei Kaune organizuoti. Pasak savivaldybės atstovės, paraiškas vertinusią komisiją sudomino pasiūlyta neįprasta mugės idėja.

„Nekantriai laukiame šio naujo reiškinio. (….) Atrankos komisiją suintrigavo modernumo ir tradicijų sankirta, šiuolaikiškų menų integracija į tradicinius menus, liaudies meną“, – kalbėjo Kauno miesto savivaldybės Kultūros skyriaus pavaduotoja Nomeda Prevelienė.

Rugsėjo 9–11 dienomis vyksiančios mugės metu kauniečiai ras jau įprastą žemės ūkio gėrybių, amatininkų ir kitų dirbinių asortimentą, tačiau šalia to organizatoriai ruošiasi pasiūlyti ir įvairiapusę kultūrinę programą: mugės metu vyks keliolikos atlikėjų pasirodymai specialiai tam numatytose aikštelėse. Jungtis prie iniciatyvos organizatoriai kviečia meno mokyklas, tikisi Gatvės muzikos dienoje dalyvaujančių muzikantų susidomėjimo.

Pasak D.Straigio, nuspręsta pakeisti mugės dalyvių išsidėstymą – jie pagal savo parduodamus produktus įsikurs keturiose zonose: sodinukų, amatų, maisto ir kūrėjų. Kaip ir įprasta, mugė nusidrieks per Laisvės alėją. Joje dalyvauti ruošiasi apie keturis šimtus prekybininkų.

Mobiliųjų turgelių vadovas Mindaugas Maciulevičius sakė, kad mugėje dalyvausiantys ūkininkai teigiamai žiūri į naują mugės idėją.

„Suintrigavo koncepcija, kad tai ne tik apsipirkimui skirtas renginys, šventė ne tik kūnui, bet ir sielai pamaitinti. Mes, ūkininkai, esame už naujoves. Tai pirmas renginys tokio masto, bet pati koncepcija, tokiose erdvėse, kokias mes turime, tik tokia ir turėtų būti. Mes savo ruožtu atnešime viską, ką turime geriausio, aprodysime savo geriausius gamintojus“, – kalbėjo jis.

Mugės metu Kauno senamiestyje vyks „Kaunas Jazz“ projektas džiazo gatvė: čia dviejose scenose pasirodys šeši Lietuvos atlikėjų kolektyvai. Miesto sode įsikurs dar viena scena, kurioje vyks šokių pasirodymai. Kauno istorinės Prezidentūros kieme įsikurs „Kaunas – Europos kultūros sostinė“ atstovai, kurie kvies miestiečius pasikalbėti.

„Kviesime miestiečius į susitikimą, norime kuo daugiau prakalbinti, sužinoti jų istorijas, kaip jie mato miestą, kaip jį prisimena“, – sakė projekto atstovė Agnė Pinigienė.

Miesto centre taip pat veiks „Kaunas Photo“ festivalio ekranai, kuriuose sutemus bus rodomi vaizdai iš festivalio.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA