Pirmojo rudens savaitgalio renginiai Kaune (išsami rugsėjo 2-4 dienų programa) | Kas vyksta Kaune

Pirmojo rudens savaitgalio renginiai Kaune (išsami rugsėjo 2-4 dienų programa)

Asociatyvi nuotr. / R. Tenio nuotr.

„Pirmasis rudens savaitgalis“. Skamba niūrokai, tiesa? Tačiau renginių gausa liūdėti tikrai neleis – šį savaitgalį ką veikti ras ir mėgstantys tradicijas, ir sportą ir šiuolaikines pramogas. Dalinamės išsamia rugsėjo 2-4 dienų renginių programa.

VDU botanikos sodas kviečia į tradicinę rudens mugę „Pakalnutės uoga“. Lankytojų visą savaitgalį 9-17 valandą lauks sodinukų, tautodailės dirbinių, ekologiškų maisto produktų mugės, išpardavimai ir specialistų konsultacijos, skambės gyva muzika.

Rugsėjo 2-3 dienomis S. Dariaus ir S. Girėno aerodrome vyks Baltijos šalių drifto (šonaslydžio) čempionatas, į kurį susirinks drifto meistrai iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos. Renginys mokamas.

Mėgstantys aktyvų turizmą turėtų griebti dviračius ir šeštadienį 11 valandą rinktis ant Trijų mergelių tilto, mat čia prasidės žygis į Vilkiją.

Pirmąjį rugsėjo savaitgalį Ąžuolyne šurmuliuos sportininkai – čia vyks tradicinis „Ąžuolyno bėgimas“. Dalyvių lauks 5, 10 ir 15 kilometrų distancijos, specialūs bėgimai vaikams, moksleiviams ir šeimoms. Startas – S. Dariaus ir S. Girėno stadione.

Ne Kaunas, bet visai netoli esantis miestas, Jonava, šeštadienį vaikus kvies sudalyvauti elektromobilių varžybose „Mini Drag 2016 – Jonava“. Lenktynės vyks Jonavos miesto centrinio stadiono krepšinio aikštelėje, lenktynėse dalyvauti gali berniukai ir mergaitės iki 10 metų amžiaus.

Kauno Tvirtovės VIII Forte prasidės ir į fotografinę ekskursiją kvies ekspedicija po Kauno Tvirtovės Linkuvos įtvirtinimus. Organizatoriai perspėja, jog vertėtų rinktis sportinę avalynę, o dėl oro sąlygų ekspedicijos data gali keistis.

Samylų įlankoje (Šlienavoje) nuo 17 valandos vyks renginys, skatinantis išsaugoti Nemuno slėnio užlietų kaimų tradicijas ir papročius „Pėdos marių dugne“. Praėjusiais metais renginio temos buvo šiaudų kaimas, turgus, o šįmet lankytojai kviečiami į vestuves. Dalyvaus grupės „Jonis“ ir „Išjunk šviesą“, liūdėti neleis aktorius, jumoristas ir dainininkas Giedrius Arbačiauskas.

Jeigu dar nežinote, į kokius būrelius ar popamokines veiklas užrašyti savo atžalas, sekmadienį privalote būti „Žalgirio arenoje“. Čia iki 17 valandos vyks būrelių ir užimtumo mugė „Z vaikai“, kurioje bus galima išvysti įvairiausių būrelių prisistatymus bei išbandyti jų siūlomas veiklas. Dienos pabaigoje dalyvių laukia kulminacija – didžiausio valdomo roboto statymas

Kauno zoologijos sodas kviečia į zuikių mokyklą – dar vieną puikią šventę, skirtą mokslo ir žinių dienai paminėti. Sekmadienį veiksiančioje „Zuikių mokykloje“ lankytojų lauks mažųjų baleto šokėjų pasirodymai, Robotikos akademijos programa, mini futbolo varžybos ir kitos pramogos, tarp kurių – ir gyvūnų pristatymai.

Renginys „Žydų kultūros paveldas. Šančiai“ – puiki proga pasivaikščioti po Šančius ir sužinoti šiek tiek daugiau apie žydų istoriją. Pasivaikščiojimo metu apsilankysite Šančių žydų sinagogoje, kurioje eksponuojama meninė Richard’o Schofield’o instaliacija. Susitikimas – sekmadienį, rugsėjo 4 dieną, 17 valandą, A. Juozapavičiaus pr. priešais Šančių polikliniką. Registracija ir informacija sanciubendruomene@gmail.com

O kad orų pokyčiai nesutrukdytų įgyvendinti savaitgalio planų, kas 20 minučių atnaujinamą orų prognozę rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA