Moteris iškart nepatikėjo, jog pareigūnai sulaikė sukčius | Kas vyksta Kaune

Moteris iškart nepatikėjo, jog pareigūnai sulaikė sukčius

Asociatyvi nuotr. / R. Tenio nuotr.

Vakar, rugpjūčio 31 d., apie 20.00 val. Kaune, P. Plechavičiaus g., moteriai (gimusiai 1949 m.) į laidinį telefoną paskambinę asmenys pranešė, kad pažįstamai reikalingi pinigai operacijai atlikti. Atvykusioms dviem nepažįstamosioms moteris perdavė 700 eurų, bet beišeinančias jas „pasitiko“ Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – Kauno apskr. VPK) Kriminalinės policijos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai – abi moterys (gimusios 1994 m. ir 1982 m.) buvo sulaikytos.

Nors iš pradžių moteris nepatikėjo, kad pas ją atvyko kriminalinės policijos pareigūnai ir kad ji beveik tapo sukčių auka, tačiau visai netrukus jau dėkojo pareigūnams, čia pat sulaikiusiems sukčiaujančius asmenis.
Anksti ryte Kauno apskr.

VPK pasiekė dar viena šios moters padėka – šįkart elektroniniu paštu: „Sveiki. Šiandien buvau betampanti auka sukčių, kuriems buvau pasiruošusi sumokėti 700 Eurų, o gal ir būti sužalota, bet mane išgelbėjo laiku atvykę Kriminalinės policijos Nusikalstamų veikų skyriaus pareigūnai – komisaras Aleksej Gubenko, komisaras Stasys Aleksandravičius, inspektorius Tadas Dauskurdis, įvykį įforminęs nusikalstamų veikų registravimo skyriaus tyrėjas vyresnysis inspektorius Ramūnas Statulevičius.

Tai buvo didelis stebuklas, nes šie pareigūnai atvyko į mano namus P. Plechavičiaus g. tuo momentu, kai neprašyta viešnia, turėjusi paimti iš manęs pinigus, buvo beišeinanti pro duris. Tada, mano nuostabai, komisaras Aleksej Gubenko ir pasakė, kad tai – apgaulė. Stebiuosi, kaip minėti pareigūnai sužinojo apie sukčius ir žaviuosi jų operatyvumu, sustabdant nusikaltimo vykdymą. Reiškiu nuoširdžiausią padėką šiems doriems, puikiai dirbantiems pareigūnams, kurių dėka išvengiau nelaimės. Linkiu jiems stiprios sveikatos ir didžiausios sėkmės jų sunkiame darbe. Šiandien šie žmonės tapo mano angelais. Pagarbiai, V. P.“.

Kauno apskrities policija dar kartą perspėja gyventojus būti apdairiais, budriais, nesielgti spontaniškai ir neapdairiai bei ragina visus, sulaukusius panašaus pobūdžio skambučių neskubėti vykdyti skambinusiojo prašymų, o tuojau pat kreiptis į artimiausią policijos įstaigą arba skambinti bendruoju pagalbos telefonu 112.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA