Per trisdešimt kandidatų turės nurodyti teistumą agituodami Seimo rinkimuose | Kas vyksta Kaune

Per trisdešimt kandidatų turės nurodyti teistumą agituodami Seimo rinkimuose

BNS 2016/08/31 17:59
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

33 kandidatai Seimo rinkimuose savo agitacinėje medžiagoje turės nurodyti informaciją apie teistumą, trečiadienį nusprendė Vyriausioji rinkimų komisija (VRK).

Tarp jų – „darbietis“, parlamentaro mandato atsisakęs Vytautas Gapšys, buvęs Žemės ūkio rūmų pirmininkas, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovas Bronius Markauskas, buvęs Socialistinio liaudies fronto vadovas Algirdas Paleckis, Vilniaus vicemeras socialdemokratas Gintautas Paluckas, Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) vadovas Artūras Zuokas, parlamentaras konservatorius Rokas Žilinskas, jo partijos kolega signataras Saulius Pečeliūnas.

Kaip numato įstatymai, VRK leidžiamuose plakatuose, taip pat plakatuose su kandidatų sąrašais turės būti pažymėtas įrašas apie jų teistumą.

Komisijos sprendime pažymima, kad informacijos apie teistumą rinkėjams neturės nurodyti kandidatai Antanas Butkus, Redas Jablonskas ir Kęstutis Pūkas, kadangi jų padaryta veikla dekriminalizuota, taip pat Valentinas Gražulis, kurio užsienyje padaryta veika Lietuvoje nelaikoma nusikaltimu.

Seimo rinkimai vyks spalio 9 dieną, juose dalyvauja 12 partijų ir du koaliciniai sąrašai. Tam, kad patektų į Seimą, partija turi surinkti ne mažiau kaip 5 proc. rinkėjų balsų, koalicijai barjeras yra aukštesnis – 7 procentai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA