Išrinkti geriausi Kauno apskrities pareigūnai | Kas vyksta Kaune

Išrinkti geriausi Kauno apskrities pareigūnai

R. Tenio nuotr.

Antradienį Kauno apskrities policija išrinko geriausią prevencijos veiklos padalinio pareigūną ir geriausių patrulių duetą. Varžybose dalyvavo 16 dalyvių: penkios patrulių poros ir šeši apylinkės inspektoriai.

Dalyviams reikėjo susirungti žinių patikrinimo, dėmesingumo, taktikos, figūrinio vairavimo ir šaudymo rungtyse.

Pirmąją vietą tarp Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Viešosios policijos patrulių iškovojo Aistės Muliuolytės ir Mindaugo Šalčiaus duetas. Jie puikiausiai pasirodė žinių patikrinimo, kliūčių ruožų įveikimo, taktikos rungtyse.

Geriausiu Kauno apskrities VPK Viešosios policijos prevencijos veiklos padalinio pareigūnu išrinktas Paulius Dičkus, kartu jis nugalėjo ir dėmesingumo rungtyje, tapo geriausiu vairuotoju bei šauliu.

Policija

Svarbiausia – būti sąžiningu pačiam sau

Geriausio Viešosios policijos prevencijos veiklos padalinio pareigūno vardą pelnęs P. Dičkus, pasakojo policijoje dirbantis jau beveik 20 metų, tačiau, šiose varžybose dalyvauti ryžęsis pirmą kartą: „Ir štai rezultatas”, – komentavo nugalėtojas.

Kauno apskrities VPK pareigūnų varžybos: P. Dičkus

Pasiteiravus, kur sėkmingų rezultatų varžybose paslaptis, jis tikino, kad žinios ir įgūdžiai ateina bėgant laikui, svarbu daug ir nuoširdžiai dirbti. „Nereikia kažkur stipriai skubėti, esu įsitikinęs, visi įvykiai gyvenime atsitinka tada, kada ir turi atsitikti”, – sakė P. Dičkus.

Jis pridūrė, kad trijose rungtyse geriausiu tapo, nes darbas jam teikia malonumą, ir čia nebūna nei vienos vienodos dienos. „Dokumentų, pareiškimų srautas neleidžia nuobodžiauti”, – tikino pašnekovas.

Paklausus ar tenka susidurti su sunkumais darbe, P. Dičkus atsakė: „Jauti pareigą ir dirbti, paskui užplūsta džiaugsmas, kad kažką gero padarei, padėjai žmogui. Kiekvienam linkiu turėti gyvenimo tikslą ir jo siekti bei nenustoti tobulėti, rezultatas netruks ateiti”, – įsitikinęs P. Dičkus.

Jo teigimu, geras pareigūnas pirmiausiai yra teisingas sau ir kitiems, ypač sau. „Jei sau būsi nesąžiningas, tai kaip kitiems galėsi būti sąžiningas, kaip dirbsi, kaip gyvensi?”, – retoriškai klausė geriausias pareigūnas.

Kelią pasirinko dar vaikystėje

Geriausiai įvertintais patruliais tapęs A. Muliuolytės ir M. Šalčiaus duetas policijoje dirba dar neilgai: Aistė – ketverius, Mindaugas – trejus metus. Didžiąją darbo dalį, kaip informavo, jie praleidžia kelyje, reaguodami į iškvietimus.

Policija

Policininko kelią M. Šalčius pasirinko dar vaikystėje, tai buvęs jo troškimas, o A. Muliuolytė apie profesijos pasirinkimą ilgai nesvarstė, didžioji dalis jos giminės – pareigūnai, tad ir ji pasirinko šį kelią.

Nugalėtojai vardino, kad rungtyse susidūrė su sunkumais: Mindaugui sunkiau sekėsi vairavimo rungtyje, Aistei – šaudyme, nes užstrigo šovinys, tai išbalansavo, nors šaudymui jie treniravosi apie pusę metų.

Abu tikino, kad darbas nesėslus, dažnai tenka tramdyti agresyvius asmenis, juos sulaikyti.

„Aistė puikiai dirba, gerai sprendžia konfliktines situacijas”, – pastebėjo M. Šalčius. Jis pasakojo, ne kartą patekęs į itin pavojingas situacijas, kai kilo grėsmė ir paties gyvybei, tačiau tikina, kad pats pasirinko tokį kelią ir juo ryžtingai keliauja. Jam antrino ir Aistė, pati prisiminusi, kaip ne kartą teko dalyvauti itin grėsminguose susidūrimuose, tačiau mėgsta savo profesiją ir toliau siekia sunkiai dirbti bei tobulėti, kad Kaune taptų dar saugiau.

Abiejų pasiteiravus, kokia didžiausia jiems padėka, neabejodami ištarė: „Paprastas žodis – „ačiū.”

Video iš varžybų.

Pagal lytis neskirsto

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas vyresnysis komisaras Darius Pliavga tikino, kad laimėjo, tie, kurie daugiausiai ruošėsi ir norėjo laimėti.

„Geras pareigūnas turi jausti partnerį, dirbti komandoje, išmanyti įstatymus. Būtent tokie buvo šiandien išrinkti geriausieji pareigūnai”, – pažymėjo D. Pliavga.

Pasiteiravus, ar dar sulaukiama strereotipinių nuostatų iš žmonių, kai į pareigūnę moterį žiūrima kitaip, nei į pareigūną vyrą, Kauno apskrities VPK viršininkas Darius Žukauskas ir jo pavaduotojas D. Pliavga iškart paprieštaravo, kad toks požiūris netoleruotinas, pagal lytis pareigūnai nėra skirstomi, lengvatų ar išimčių, kaip ir turėtų būti, irgi neteikiama nei vyrams, nei moterims:

Policija

„Abi lytys lygiavertės, dalyvauti pavojingiausiuose sulaikymuose vienodai rinkčiausi ir su pareigūne moterimi, ir su pareigūnu vyru. Svarbiausia čia geros taktikos pasirinkimas, profesionalumas ir komandiškumas – atliekant užduotį turi veikti kaip junginys”, – teigė D. Žukauskas.

Yra žmonių, kurie viską neigia, ima vertinti žmogų pagal lytį, o ne gebėjimus, profesionalumą – mums su taip manančiaisiais ne pakeliui. Pareigūnų ir pareigūnių nesiskiria nei apranga, nei ginkluotė, nei darbo sąlygos”, – pridūrė D. Pliavga.

Pasak D. Žukausko, kiekviena diena policijos pareigūnui – iššūkis, nežinoma, kas laukia: Vieną dieną gali tekti teikti socialinę pagalbą, gelbėti norintįjį atimti sau gyvybę, šokti į vandenį gelbėti žmogaus, ieškoti pasiklydusiojo miške, o kitą  dieną – jau sulaikinėti pavojingiausią nusikaltėlį. Svarbiausia – pagarba šalia esančiam žmogui, nesvarbu kas jis bebūtų, ir kasdien būti pasirengus, bet kokiam iššūkiui”, – sakė D. Žukauskas.

Geriausi Kauno apskrities VPK pareigūnai rugsėjį susirungs visų Lietuvos apskričių varžybose Vilniuje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA