Apleistam Kauno lėlių teatrui – milijoninės investicijos | Kas vyksta Kaune

Apleistam Kauno lėlių teatrui – milijoninės investicijos

BNS 2016/08/30 13:45
R. Tenio nuotr.

Kauno valstybiniam lėlių teatrui ir Šiaulių Aušros muziejaus Venclauskių namų projektui bus skirta 3,64 mln. eurų Europos Sąjungos (ES) fondų investicijų.

Kultūros ministras Šarūnas Birutis pasirašė įsakymus dėl pirmųjų projektų finansavimo iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų.

Anot Kultūros ministerijos pranešimo, šiems dviem projektams bendros investicijos iš valstybės biudžeto ir ES fondų sieks daugiau nei 4 mln. eurų.

Kauno valstybinio lėlių teatro investicijų projektui teks 1,5 mln. eurų, iš jų 1,3 mln. eurų bus iš ES struktūrinių fondų ir 0,2 mln. eurų valstybės biudžeto lėšos.

Pasak šio teatro vadovo Sigito Klibavičiaus, lėšos bus skirtos didžiajai ir mažajai salei, vestibiuliams, Lėlių muziejui sutvarkyti, šviesos ir garso įrangai.

Šiaulių Aušros muziejaus Venclauskių namų projektui teko 2,75 mln. eurų, iš jų 2,34 mln. eurų ES struktūrinių fondų ir 0,4 mln. eurų valstybės biudžeto lėšos.

Už šiuos pinigus tikimasi atskleisti Venclauskių šeimos – Šiaulių regiono ir tarpukario Lietuvos šviesuolių – namų vertingąsias savybes, pritaikyti juos šiuolaikinės visuomenės kultūrinio pažinimo poreikiams, atverti platesnei visuomenės daliai.

Šiuo metu dėl nepatenkinamos fizinės būklės muziejus nėra lankomas, pastato teritorija nepritaikyta kultūros paslaugoms teikti, objektas stokoja reikiamos interaktyvios, lankytojų įsitraukimą į kultūrinę veiklą užtikrinančios infrastruktūros ir įrangos.

„Investicijos leis įdiegti daugiafunkcinei muziejinei veiklai vykdyti reikalingą įrangą, Venclauskių namuose bus sukurta naujos kokybės kultūros paslaugų teikimo bazė bei pristatytas naujų modernių kultūros paslaugų asortimentas, užtikrinsiantis trūkstamų regione ir Lietuvoje kultūros paslaugų teikimą ir šiuolaikinės visuomenės kultūrinių poreikių patenkinimą“, – sakė Šiaulių Aušros muziejaus direktorius Raimundas Balza.

Šiuo metu Kultūros ministerija į valstybės projektų sąrašus yra įtraukusi šešis kultūros objektus už 24 mln. eurų. Dėl visų jų artimiausiu metu galės būti pasirašytos finansavimo sutartys.

Baigus šiuo metu atliekamą investicijų projektų vertinimą, iki metų pabaigos planuojama valstybės projektų sąrašus papildyti dar 12 projektų už 40 mln. eurų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA