J. Vitkaus inžinerijos batalioną Kaune papildė beveik 200 karių | Kas vyksta Kaune

J. Vitkaus inžinerijos batalioną Kaune papildė beveik 200 karių

Št. srž. D. Kalikausko nuotr.

Rugpjūčio 26 d.  į Juozo Vitkaus inžinerijos batalioną Kaune atvyko antroji nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos karių laida –  beveik 200 karių.

[galerija kiek=””]

Šauktiniai pradėjo tarnybą liepos 4 d. Jonušo Radvilos mokomajame pulke. Rukloje šie kariai prisiekė ir Tėvynei ir beveik per du mėnesius baigė Bazinį kario rengimo kursą, kur buvo supažindinti su pagrindiniais kariams keliamais reikalavimais. Tęsdami tarnybą batalione Juozo Vitkaus inžinerijos batalione  kariai  toliau bus ruošiami kaip karo inžinerijos specialistai. Daugiausia karių tarnaus iš Kauno regiono – net 50, iš Vilniaus regiono – 36, iš Klaipėdos – 35, iš Šiaulių – 30, iš Panevėžio – 28 ir iš Alytaus – 20.

Šiandien  šauktiniai kariai stojo į pirmąją bataliono rikiuotę. Rikiuotės metu bataliono vadas mjr. Ramūnas Jurskis pasveikino atvykusius karius ir palinkėjo kuo geriausios kloties tarnyboje.

Šią savaitę NPPKT kariams prasidės Karo inžinieriaus specialisto rengimo kursas. Jie bus supažindinami su kovinės ir bendrosios inžinerijos pagrindais. Pirmosiomis dienomis šauktiniai bus mokomi daugiausiai teorinių dalykų:  atlikti kaip sprogdinimo užduotis, susipažins su sproginimo būdais, koviniais inžineriniais užtaisais, fortifikacinių įtvirtinimų ir maskavimo priemonių panaudojimo būdais mūšio lauke.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA