Kauno „Žalgirio“ krepšininkai pradėjo naują kovų sezoną | Kas vyksta Kaune

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai pradėjo naują kovų sezoną

R. Tenio nuotr.

Pirmadienio vakarą Kauno „Žalgirio“ krepšininkai Nemuno saloje oficialiai pradėjo naująjį sezoną. Tikslas vienas – sunkus darbas ir jį vainikuojančios pergalės.

[galerija kiek=”20″]

Vakarinę komandos treniruotę pažymėjo sėkmės ženklas: vos krepšininkams pradėjus apšilimą – danguje nusidriekė vaivorykštė, tikimasi, būsimųjų pergalių pranašė.

Pasak vyriausiojo ekipos trenerio Šarūno Jasikevičiaus, naujoji „Žalgirio“ komanda – geros sudėties: „Jei vasaros pradžioje kas nors būtų pasakęs, kad turėsime tokią sudėtį – būčiau būvęs labai patenkintas. Žaidėjus rinkome po vieną, dėliojome, ir galiausiai surinkome komandą, kuria esame patenkinti”, – teigė Š. Jasikevičius.

Žalgirio treniruotė Nemuno saloje

Jis atkreipė dėmesį, kad komplektuojant ekipą, šįkart netruks snaiperių, taip stengiamasi keisti pernykštę padėtį, kai pataikymas buvo viena iš silpniausių komandos dalių. Treneris vardino, kad šią situaciją taisys Artūras Milaknis, Kevinas Pangosas, Leo Westermanas.

Kartu jis pridūrė, kad neatmetamos ir galimos nenumatytos situacijos, kai prigyja ne visi žaidėjai. „Komandą dar reikės lipdyti, tačiau, manau, kad viskas klostysis sėkmingai,  nes surinkti labai geri žmonės, per trumpą periodą sudėtis jau pasiteisino, spėjo atsiskleisti charakteriai, būdas, savybės. Malonu dirbti su šiais vyrais, kad taip būtų ir toliau”, – kalbėjo vyriausiasis komandos treneris.

Krepšininkas A. Milaknis tikino, kad pasiruošimą pradėjo puikiai: „Nuotaikos geros, ruošiamės jau kurį laiką: dalį laiko pakilnojame svarmenis salėje, vėliau treniruotes tęsiame lauke”, – sakė A. Milaknis.

Žalgirio treniruotė Nemuno saloje

Jis pasakojo, kad šiandien komanda užbaigė pirmąjį fizinio pasirengimo ciklą, trukusį apie savaitę ir netrukus jau paims į rankas ir kamuolį.  Šį sezoną sportininkas kelia aukštus tikslus: „Praėjęs sezonas buvo ne toks sėkmingas, kaip planavau, turėjau priekaištų sau… Šiemet turime metikų, stengsimės nenuvilti trenerio. Tikslų garsiai neįvardinsiu, apsieisiu be skambių pareiškimų, nes kai dirbi tyliai – daugiau pasieki”, – įsitikinęs A. Milaknis.

Puolėjas Edgaras Ulanovas teigė, kad kol kas pasiruošimas vyksta sklandžiai bei laukiama, kada prie komandos prisijungs pagrindiniai žaidėjai  – Lietuvai rinktinės sudėtyje Rio de Žaneiro olimpiadoje atstovavę: Robertas Javtokas, Renaldas Seibutis, Paulius Jankūnas, Antanas Kavaliauskas. Jie prie komandos prisijungs pirmosiomis rugsėjo dienomis.

Žalgirio treniruotė Nemuno saloje

Žaidėjas E. Ulanovas paklaustas, koks jo vaidmuo komandoje, tikino, kad labai daug priklauso nuo jo paties, o rezultatai pasimatys sezono eigoje. „Iš pradžių dar kiek sunkoka būna įsivažiuoti, rasti savo vietą. Kaip bus – parodys laikas”, – pridūrė E. Ulanovas.

Iki antradienio komanda vykdė fizinio parengimo pratybas, kuriose didžiausias darbas teko treneriams Justinui Grainiui ir Nerijui Navickui, koncentruotasi į traumų prevenciją ir fizinį pasiruošimą.

Rugsėjo viduryje krepšininkai savaitei persikels į Italiją, Kaorlės miestą, ten pratęs treniruočių stovyklą ir rungtyniaus draugiškame keturių komandų turnyre.

Pirmąsias sezono rungtynes krepšininkai sužais rugsėjo 22 d. Panevėžyje, su „Lietkabeliu“.

Kaune krepšininkai rungtyniaus rugsėjo 24 d., čia vyks Lietuvos krepšinio lygos rungtynės su Utenos „Juventus“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA